Fermierul modern: Creste porci Mangalita si isi da doctoratul la USAMVB Timisoara

Fermierul modern: Creste porci Mangalita si isi da doctoratul la USAMVB Timisoara

 

Alin Neamtu este cel mai mare crescator de porci Mangalita din Timis. El detina o ferma cu 600 de capete la Ficatari si isi da doctoratul la USAMVB Timisoara din cresterea rasei Mangalita, cu tema cresterea rasei autohtone Mangalita. El este si procesator in programul initiat de fostul ministrul Daea, de sprijin al crescatorilor de Bazna si Mangalita, potrivit Ziua de Vest. Mangalita iubeste foarte mult noroaiele si baltile. Traditia pentru crestere a animalelor el a mostenit-o de la bunicul sau, nu de la tata, care a fost ofiter si nu s-a ocupat cu agricultura.

”Bunicii mei au fost tarani banateni agricultori si mari iubitoare de animale pe care le-au crescut in gospodarie. Am avut o relatie speciala cu ei. Cred ca tot ceea ce sunt ca fermier am mostenit de la bunicul meu, care era si macelarul satului. Era atat de priceput incat era chemat de sateni sa le taie porcii de Craciun. De la bunicul am aceasta pasiune pentru cresterea porcilor”, spune Alin Neamtu, in varsta de 45 de ani.

El creste Mangalita de 10 ani, dar daca in primii cinci ani o facea mai mult din pasiune pentru a asigura hrana familiei, din 2015, a inceput extinderea. A cumparat o veche ferma pe care a modernizat-o si a adaptat-o pentru cresterea acestei rase de suine.

Continuarea pe Ziua de Vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *