Aurel Simion, MADR: Mi-e rusine sa spun ca 70% din ce consumam importam

Aurel Simion, MADR: Mi-e rusine sa spun ca 70% din ce consumam importam

 

Aurel Simion, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), spune ca ii este rusine sa spuna ca 70% din ceea ce consuma romanii sunt importuri. De altfel, aceste importuri de produse agro-alimentare atarna destul de greu in balanta agro-alimentara a tarii, numai anul trecut apropiindu-se de 9 miliarde de euro. Asa ca pe buna dreptate, se pune intrebarea, oare cat de benefica este politica actuala a Romaniei?!

Citește si Cum se vor schimba relatiile comerciale ale retailerilor cu micii producatori locali. Ce lege se pregateste

aurel-simion-300x220“Agricultura nu este o prioritate in ceea ce facem, cu toate ca eu intrevad foarte mult potential atat uman, cat si productiv. Nu folosesc cuvinte dure, dar parca mi-e rusine sa spun ca 70% din ceea ce consumam noi romanii importam. Este dureros, iar balanta comerciala este pe minus, vorbim de un minus 2 miliarde de euro, ceea ce ma duce cu gandul ca politiva agricola care s-a facut pana acum este una nu atat de benefica pentru noi”, a declarat pentru FoodBiz Aurel Simion.

In 2020, Romania a avut un deficit de aproape doua miliarde de euro in comertul cu produse agroalimentare, in conditiile in care importurile au urcat pana la 8,9 miliarde de euro, iar exporturile s-au redus la 6,9 miliarde euro.

Video aici.

2 thoughts on “Aurel Simion, MADR: Mi-e rusine sa spun ca 70% din ce consumam importam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *