Aurel Popescu, Rompan: Recolta de grau din acest an „este suficienta”

Aurel Popescu, Rompan: Recolta de grau din acest an „este suficienta”

 

paineaRecolta de grau din acest an este suficienta pentru a asigura consumul intern, a declarat la Radio Romania Actualitati Aurel Popescu, presedinte al Patronatului roman din industria de morarit, panificatie si produse fainoase Rompan. El a adaugat ca exporturile preconizate ar putea duce la o crestere a preturilor la produsele de panificatie. Dupa cum bine se stie, de ani buni o mare parte din productia interna de grau ia calea exporturilor.

„Dupa recolta din acest an, preturile in niciun caz nu vor scadea, dar au posibilitatea sa creasca, in functie de ce se intampla cu graul din aceasta recolta. Noi am avut mari probleme in perioada aceasta a starii de urgenta, in perioada starii de alerta. Si acum sunt probleme. Am avut scaderi mari de volum de vanzari si de mai mult de 50% si pe total suntem acum cam cu 20% mai putin decat perioada corespunzatoare a anului trecut”, a declarat Aurel Popescu:
Romania este cel de al treilea cel mai mare exportator de cereale din Uniunea Europeana, dupa Franta si Germania.

Citeste si EXCLUSIV. 80% din recolta de grau din acest an este cumparata deja de traderi!

Din ianuarie 2019 si pana in prezent, tara noastra a exportat peste 19% din cantitatea totala de cereale vanduta peste granitele Uniunii Europene de catre statele membre, adica peste 10 milioane de tone, potrivit EUROSTAT.

Sursa – Radio Romania Actualitati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *