Aquaphor: Investim peste 10 milioane de dolari anual in cercetare si dezvoltare

Aquaphor: Investim peste 10 milioane de dolari anual in cercetare si dezvoltare

 

Aquaphor a fost fondata in anul 1992 de catre presedintele grupului Joseph L. Shmidt, un om cu o viziune globala, cu experienta in ingineria chimica, care a petrecut mai mult de zece ani studiind si facand cercetari in ingineria chimica: de la Institutul de Tehnologie din Leningrad (URSS) si pana la Institutul Politehnic din New York, finalizate cu un doctorat in Ingineria Chimica la Universitatea din Columbia.

Ce spune Diana Lupasciuc, directorul general al companiei Aquaphor Romania, intr-un interviu acordat FoodBiz, despre investitii si laboratoare.

In prezent Aquaphor detine 6 fabrici, peste 3000 de angajati, 130 de brevete recunoscute la nivel mondial si peste 1,6 milioane de cartuse produse lunar si vandute in peste 60 de tari.

”Filtrele Aquaphor pot filtra apa din diverse surse. De exemplu pentru sistemul rezidential filtrarea apei potabile se face din reteaua apei nationale. Dar aici vorbim si de starea conductelor care transporta apa. Pentru cel comerciale dar si rezidential, noi propunem sisteme personalizate.

Recent am avut un proiect unde am filtrat apa din Dunare, pentru un hotel intreg. Asa ca apa filtrata este folosita atat pentru uz casnic cat si consum. ”

Diana Lupasciuc explica de ce se investeste in laboratoarele de cercetare si care sunt beneficiile folosiri filtrelor ce contin substanta aqualen, fata de carbonul activ.

”In laboratoarele de cercetare si dezvoltare sunt create noi prototipuri a sistemelor de filtrare a apei. Sunt dezvoltati noi absorbanti, medii filtrate. Ne mandrim cu substanta aqualen care filtreaza mult mai bine decat carbonul activ. De exemplu 100 de g de aqualen filtreaza mai bine decat un kilogram de carbon activ. Mai mult de atat, aqualentul recunoaste metalele grele de 800 de ori mai bine si filtreaza substantele organice, ceea ce carbonul activ nu face. Toate filtrele Aquaphor contin aqualen. Daca filtrele traditionale au carbon activ, argint si rasina, ale noastre au in plus si aqualenul, care filtreaza mult mai bine si pe o durata mai lunga de timp.” a mai precizat Diana Lupasciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *