Angajatii Clariant Romania, implicati activ in cadrul „Lunii Plantarii Arborilor“

Angajatii Clariant Romania, implicati activ in cadrul „Lunii Plantarii Arborilor“

 

© Marius Godeanu - http://www.mgphotography.ro34 de angajati ai Clariant de la fabrica din Podari, voluntari in cadrul proiectului! 1.400 de puieti de stejar pedunculat plantati!
Clariant a raspuns initiativei Radio Craiova si s-a alaturat actiunii de plantare de copaci, ce a avut loc in data de 9 aprilie, in cadrul Ocolului Silvic Craiova – Unitatea de Productie 4 Bratovoiesti. Astfel, 34 de angajati ai Clariant, companie inovatoare si sustenabila axata pe produse chimice de specialitate, au participat ca voluntari in amplul proiect de plantare de copaci si au contribuit la sadirea a 1.400 de puieti de stejar pedunculat. Initiativa s-a derulat respectand masurile de prevenire a Covid-19, se arata intr-un comunicat al Clariant.

Evenimentul face parte din proiectul „Luna Plantarii Arborilor”, care se desfasoara de 15 ani in Dolj, in perioada 15 martie – 15 aprilie si este organizat de Studioul Teritorial de Radio Craiova in parteneriat cu Directia Silvica Dolj. Clariant, Brigada Multinationala Sud-Est, din cadrul Ministerului Apararii Nationale si Asociatia Acces s-au alaturat actiunii.

Clariant sustine activitatile ecologice si se implica activ in sprijinirea comunitatii locale: „Fiecare dintre noi are un impact real asupra mediului inconjurator, iar protejarea acestuia tine de noi toti. Actiunea de plantare de copaci, initiata de Radio Craiova, in parteneriat cu Directia Silvica Dolj, se aliniaza perfect cu valorile companiei Clariant, protejarea vietii si a comunitatii fiind unul dintre obiectivele noastre majore. Angajatii Clariant si-au aratat din nou interesul si angajamentul pentru binele comunitatii din care facem parte cu totii si au spus DA, actiunii ecologice. Le multumesc calduros tuturor celor ce s-au implicat activ dand un frumos exemplu de civism si reponsabilitate.” a declarat Dragos Gavriluta, Director de proiect sunliquid® Romania.

Angajamentul Clariant pentru binele comunitatii este continuu, iar acest nou proiect reconfirma aceasta promisiune a companiei. Pe parcursul anului trecut, Clariant s-a implicat intr-o serie de initiative in sprijinul comunitatii locale din Podari, judetul Dolj. Compania a renovat dispensarul din comuna, a donat pachete cu alimente de baza si produse igienico-sanitare familiilor aflate in nevoie si a fost parte a unei campanii de sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor fara stapan.

Investitia Clariant din Podari este una dintre cele mai mari investitii de tip greenfield aflata in derulare, in sud-vestul Romaniei. Prin tehnologia inovativa sunliquid®, recunoscuta si premiata la nivel international, fabrica va procesa anual, la capacitate maxima, peste 250.000 de tone de paie de grau, provenite de la fermierii locali, rezultand 50.000 de tone de etanol celulozic. Finalizarea fabricii este preconizata pentru finalul anului 2021, ulterior urmand a fi demarata productia.

Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, complet sustenabil si neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi usor amestecat in combustibilul conventional si utilizat in infrastructura auto actuala. Etanolul celulozic este cu atat mai important, in contextul in care Uniunea Europeana isi propune sa atinga neutralitatea climatica pana in 2050 si sa sustina utilizarea energiei din surse regenerabile in toate tipurile de transport.

Clariant este o companie inovatoare axata pe produse chimice de specialitate, avand sediul in Muttenz, langa Basel/Elvetia. La data de 31 decembrie 2020, compania avea un numar total de 13.235 de angajati. In anul fiscal 2020, Clariant a inregistrat vanzari de 3.860 miliarde de franci elvetieni din afacerile in derulare.

Compania activeaza in trei domenii de business: Produse Chimice de Ingrijire, Cataliza si Resurse Naturale. Strategia organizatiei Clariant se bazeaza pe cinci piloni: accentul pe inovatie prin cercetare si dezvoltare, valoare adaugata si sustenabilitate, repozitionarea portofoliului, accelerarea cresterii si cresterea profitabilitatii.

www.sunliquid.com & www.clariant.com/romania

sunliquid® este o metoda biotehnologica inovatoare de producere a etanolului celulozic din reziduuri agricole, cum ar fi paie, tulpina de porumb sau trestie de zahar. In cadrul procesului complet integrat si optimizat, biocatalizatorii specifici materiei prime descompun celuloza si hemiceluloza cu randamente ridicate, in conditii stabile de prelucrare, in zahar fermentabil. Procesul integrat de productie a biocatalizatorilor ofera flexibilitate si reduce costurile de productie. In etapa urmatoare, un organism de fermentare optimizat transforma simultan C5 si C6 in etanol cu randamente ridicate si timpi de reactie scursi. Un proces de purificare extrem de optimizat este esential pentru a permite intregii energii necesare procesului sa fie derivata din produsele secundare, cum ar fi lignina insolubila, se mai arata in comunicat.

Din iulie 2012, Clariant opereaza o fabrica pre-comerciala in Straubing, Germania, care produce pana la 1.000 de tone metrice de etanol celulozic pe an, confirmand performanta tehnica si economica. In septembrie 2018, Clariant a anuntat investitia intr-o prima instalatie comerciala de acest fel, in Podari, Romania, constructia aflandu-se in derulare in acest moment. Clariant acorda licente de utilizare a tehnologiei sunliquid® la nivel global. Pana in prezent, au fost semnate acorduri de licenta cu cinci companii importante din Slovacia, Polonia, Bulgaria si China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *