ING Bank Romania a finantat cu 10 mil. lei Agrinvest Credit IFN pentru creditele acordate fermierilor

ING Bank Romania a finantat cu 10 mil. lei Agrinvest Credit IFN pentru creditele acordate fermierilor

 

Icountryside-2326787_640NG Bank Romania a acordat o facilitate de credit de 10 milioane de lei companiei Agrinvest Credit IFN pentru cresterea creditarii fermierilor mici si mijlocii si pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru ale companiei in anul 2021.  Agrinvest Credit IFN a acordat fermierilor romani credite de peste 49 milioane de lei in 2020, in primul sau an de activitate. Tinta stabilita pentru anul 2021 vizeaza o majorare de minim 70% a creditelor acordate, in contextul in care fermierii se confrunta cu acces limitat la finantarile bancare clasice, precum si o crestere semnificativa a numarului de clienti finantati, se arata intr-un comunicat al companiei.

„Produsele pe care le oferim sunt destinate mai ales fermierilor mici si medii, structurile de credit fiind personalizate in functie de fiecare tip de client – persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, societati comerciale sau societati agricole, si sunt utilizate pentru sustinerea investitiilor sau a ciclurilor de productie.
Pentru fermieri, avantajele principale sunt documentatia de credit simpla si fluxul de creditare rapid. Astfel, timpul de raspuns este de 24 de ore de la primirea documentatiei complete, iar termenul garantat pentru accesarea banilor este de maxim 3 zile de la semnarea contractelor de credit.”, a declarat Andra Parvan, Director General Agrinvest Credit IFN.

Soldul creditelor bancare acordate in agricultura – 4,5 miliarde de euro.

„Un studiu al Bancii Europene de Investitii din 2020 arata ca diferenta dintre finantarile existente si cele necesare in agricultura romaneasca este intre 2,2-5,3 miliarde de euro. In prezent, soldul creditelor bancare acordate in agricultura este de aproximativ 4,5 miliarde de euro. Asadar, suntem la jumatate din necesarul finantarii agriculturii romanesti.
Subfinantarea are la baza riscurile mai mari specifice sectorului: impredictibilitatea legata de vreme si lipsa garantiilor pentru credite. Studiul releva, insa, si o noua componenta legata de lipsa de experienta a fermierilor mici in relatia cu banca. Iar aici, jucatorii regionali, precum Grupul Agrinvest, au un rol esential, pentru ca pot fi foarte aproape de fermieri pentru a le oferi solutiile integrate de care au nevoie, inclusiv finantarea. Impreuna, putem sa ii ajutam pe fermieri sa devina mai performanti si sa treaca la un mod sustenabil de a face agricultura.”, a completat Marius Gavrea, Business Strategy Lead Agri Financing Products, divizia Business Banking, in cadrul ING Bank Romania.

AgrinvestING Bank Romania a intrat pe segmentul finantarii agriculturii in anul 2015. Una dintre directiile principale ale bancii a fost cea de educatie financiara pentru fermieri, prin organizarea unor sesiuni regulate, pentru optimizarea afacerii acestora din punct de vedere financiar si gasirea unor solutii concrete pentru acces cat mai simplu la finantare. Totodata, sustenabilitatea si digitalizarea sunt in centrul strategiei bancii si in sectorul agricol.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul AGRINVEST, jucator de top in sectorul agricol, cu capital 100% romanesc si volume anuale de 267 milioane de lei. Grupul are activitati integrate de distributie inputuri pentru fermieri, comert cu cereale, dispunand pentru aceasta activitate de capacitati de depozitare de peste 250.000 de tone, precum si productie agricola pe o suprafata de peste 6.500 ha. Institutia financiara a fost infiintata in 2019, iar la inceputul anului 2020, a primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru demararea activitatii de creditare a fermierilor. Misiunea companiei este sprijinirea agriculturii romanesti.

 

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *