Americanii anunta ca Rusia va fi cel mai mare exportator de grau, in sezonul actual

Americanii anunta ca Rusia va fi cel mai mare exportator de grau, in sezonul actual

 

grau_boabeRusia va fi cel mai mare exportator global de grau in sezonul in curs, in pofida introducerii unei taxe la exporturile de grau, precum şi a unei cote la exporturile de cereale, conform unei estimari realizate de Departamentul American al Agriculturii (USDA). Americanii se asteapta ca Rusia sa devina leader in sezonul 2020 – 2021, dupa ce a fost depasita de UE in cel anterior, potrivit rt.com. Pretul la export pentru graul rusesc a crescut dupa ce la mijlocul lunii decembrie autoritatile de la Moscova au aprobat introducerea unei taxe la export. Introducerea taxei nu va impiedica Rusia, insa, sa redevina cel mai mare exportator global de grau.

Guvernul rus analizeaza posibilitatea majorarii taxei la exporturile de grau pana la 50 de euro pe tona, iar majorarea ar putea intra in vigoare din 15 februarie sau 15 martie, daca va fi aprobata de Guvern.

Rusia a reusit sa treaca in ultimele doua decenii de la statutul de tara dependenta de importurile de grau la una care este responsabila pentru o cincime din vanzarile mondiale.

Citeste si Incredibil! Clujenii au ajuns sa nu mai culeaga porumbul de pe camp! Nu mai renteaza?

De retinut si faptul ca rusii iau in calcul introducerea de taxe de export si pentru porumb si orz in valoare de de 25 euro/tona, respectiv 10 euro/tona, incepand cu jumtatea lunii februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *