Incredibil! Clujenii au ajuns sa nu mai culeaga porumbul de pe camp! Nu mai renteaza?

Incredibil! Clujenii au ajuns sa nu mai culeaga porumbul de pe camp! Nu mai renteaza?

 

porumb_clujSuprafetele cultivate cu porumb s-au redus semnificativ in ultimii ani, în județul Cluj, iar mai mult decat atat clujenii nici nu mai culeg porumbul semanat in primavara pe campurile din jurul orasului. O astfel de situatie, care acum 20 – 30 de ani ar fi parut ireala, este intalnita intre Borhanci si Sopor, unde campuri intregi de porumb sunt neculese, potrivit StirideCluj.ro Este neclar cum s-a ajuns in aceasta situatie, pentru ca judetul Cluj era un adevarat granar inainte de revolutie, fiind produse legume, porumb si cartofi pentru pietele centrale.

Acum, culturile sunt tot mai rare, se mai seamana porumb pentru ca este mai putin pretentios, dar se pare ca proprietarii terenurilor nici nu isi mai bat capul sa culeaga roadele. Specialistii in agricultura spun ca nu se mai gasesc nici macar oameni care sa fie platiti cu ziua pentru muncile campului, fiind o adevarata degringolada.

Citeste si Fostul ministru Petre Daea, dupa ce s-a vindecat de COVID: “Virusul nu sta la semafor, sa ne ferim noi de el prin respectarea regulilor”!

Cel mai probabil, proprietarii incaseaza subventii, fara a mai aduna recolta, pentru ca lucrarile de primavara costa bani. Porumbul boabe costa acum pe piata foarte putin, un leu kilogramul. De asemenea, trebuie spatii de stocare pentru aceste produse, care se vand greu pentru ca nu mai exista nici crescatori de animale. Marii fermieri au propriul pamant luat in arenda, pe care il cultiva pentru hranirea animalelor. Continuarea pe StirideCluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *