Ambasadorul roman Laura Popescu – premiul Diplomatul European al Anului la Londra

Ambasadorul roman Laura Popescu – premiul Diplomatul European al Anului la Londra

 

Ambasadorul Romaniei la Londra, Laura Popescu, a primit luni, 24 aprilie 2023, distinctia ”Diplomatul European al Anului” in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in cadrul ceremoniei anuale organizate de DIPLOMAT Magazine.

Premiul a fost decernat de jurnalistul BBC James Landale, in urma votului diplomatilor acreditati la Londra, iar ceremonia a reunit peste 200 de membri ai corpului diplomatic si oficiali britanici.

In discursul din cadrul ceremoniei, ambasadorul Laura Popescu a subliniat că este o onoare deosebită să primească o asemenea recunoastere a activitătii sale in Regatul Unit, multumind colegilor de la misiunile diplomatice pentru incredere si foarte buna colaborare la Londra. Totodată, a apreciat că distinctia este si rezultatul muncii intregii echipe diplomatice a Romaniei in Marea Britanie.

Ambasadorul Romaniei la Londra, Laura Popescu alături de Sir George Iacobescu si Lord Peach.

Diplomat de carieră, ambasadorul Laura Popescu a evocat momente cheie ale activitătii diplomatice in Marea Britanie, cu accent pe componenta bilaterală, printre care recenta semnare la Londra de către ministrii de externe ai celor tări a Declaratiei actualizate de Parteneriat Strategic intre Romania si UK, precum si desfăsurarea/organizarea primului Forum Bilateral romano-britanic.

Prima femeie ambasador al Romaniei in Regatul Unit, Laura Popescu este in prezent si presedintele Women in Diplomacy, o retea care reuneste femeile diplomat din Londra. In acest context, a vorbit despre noua generatie de femei ambasador ale Romaniei si despre rolul important si contributia pozitivă a femeilor in diplomatie.

Ceremonia de premiere a avut loc la Royal Over-Seas League, fiind acordate zece distinctii diplomatilor din Londra, pe categorii geografice si tematice. Anul trecut, premiul pentru Diplomatul European al Anului a fost decernat ambasadorului Uniunii Europene in UK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *