Ajutor de stat pentru crescatorii de bovine, afectati de pandemie

Ajutor de stat pentru crescatorii de bovine, afectati de pandemie

 

Crescatorii de bovine vor beneficia in acest an de o schema de ajutor de stat, in valoare de peste 225,5 milioane de lei, pentru sustinerea activitatii in contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19, masura fiind aprobata de Executiv.

“Prin prezentul act normativ se instituie o schema de ajutor de stat cu caracter temporar pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin, in contextul crizei economice generate de pandemia COVID – 19, valabila pana la data de 31 decembrie 2021, in scopul compensarii pierderilor cauzate de pandemie. Beneficiarii sunt crescatorii care detin animale din speciile bovine respectiv, intreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice, dupa caz, precum şi persoanele juridice”,  a anuntat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale (MADR).

Conditiile de eligibilitate pentru obtinerea sprijinului:

detinerea a minimum 3 capete bovine cu varsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2021, la care se pot adauga bovine cu varsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2021, inregistrate in RNE; producerea şi valorificarea laptelui in luna ianuarie 2021;

suma totala care poate fi acordata pentru fiecare intreprindere ce işi desfaşoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole nu depaşeşte echivalentul in lei a 225.000 euro.

Citeste si Productia de carne romaneasca incotro? Ministrul Adrian Oros – Dimitrie Musca

Din valoarea totala a schemei de ajutor de 225.537.713,79 lei, pentru efectivul de bovine se aloca 182.708.014,97 lei, iar pentru cantitatea de lapte 42.829.698,82 lei. Sumele se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

Perioada de depunere va fi de 30 zile lucratoare, incepand cu ziua urmatoare intrarii in vigoare ordonantei de urgenta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *