Ajutor de minimis pentru legumele cultivate in spatii protejate: tomate, castraveti, fasole pastai

Ajutor de minimis pentru legumele cultivate in spatii protejate: tomate, castraveti, fasole pastai

 

Ajutor de minimis pentru producatorii de legume in spatii protejate in Ciclul II de productie. Sprijinul se ridica la 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, potrivit unui proiect de act normativ.

De acest sprijin vor beneficia legumicultorii care infiinteaza in spatii protejate culturi de tomate, ardei gras si/sau lung si/sau gogosar, castraveti, fasole pastai, salata, spanac; ceapa verde pe o suprafata de 1.000 mp si vor indeplini conditiile prevazute de actul normativ.

Valorificarea productiei se va face in perioada 1 noiembrie 2023 – 31 ianuarie 2024, iar platile se vor efectua dupa data de 26 februarie 2024. Cererile se vor depune in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a Hotararii de Guvern. Suma totala pusa la dispozitie este de peste 22 milioane euro.

Proiectul de act normativ a fost postat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in sectiunea Transparenta Institutionala de pe site-ul institutiei – Proiectul de Hotarare pentru aprobarea Programului de sustinere a productiei de legume cultivate in spatii protejate pentru perioada 2023 – 2024 si pentru modificarea art.8 din Hotarare Guvernului nr.1569/2022 privind aprobarea programului de sustinere a productiei de tomate in spatii protejate pentru anul 2023.

Proiectul de act normativ poate fi consultat aici.

Citeste si Citeste si Agrostandard lansează studiul “PRODUCATORI LEGUME ECOLOGICE SI BAZINE DE PRODUCTIE 2023”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *