Actioneaza acum pentru a proteja zonele rurale! Semneaza petitia, distribuie si ajuta-ne sa strangem 1 milion de semnaturi

Actioneaza acum pentru a proteja zonele rurale! Semneaza petitia, distribuie si ajuta-ne sa strangem 1 milion de semnaturi

 

Europa, cu traditia sa indelungata de sprijinire a comunitatilor rurale si a agriculturii, se confrunta in prezent cu provocari semnificative in ceea ce priveste pastrarea modului lor de viata unic si sustenabil.

Sectoarele agricole si rurale, care constituie coloana vertebrala a multor regiuni, se confrunta cu presiuni tot mai mari, iar nivelul de sustinere si stimulentele oferite scad in mod constant. In absenta unei actiuni decisive, riscul disparitiei comunitatilor esentiale ale Europei devine tot mai real. Astfel, Initiativa Cetateneasca Europeana “Protejeaza patrimoniul rural, securitatea alimentara si aprovizionarea” isi propune sa aduca o schimbare semnificativa pentru a asigura viitorul durabil al acestor regiuni si a comunitatilor lor.

Ce va realiza petitia?

Fiind vorba despre o initiativa cetateneasca, odata ce atingem 1 milion de semnaturi, Comisia Europeana este obligata sa raspunda si sa actioneze. UE va trebui sa dezvolte un plan actualizat pentru a intari regiunile si industriile rurale.

Principalele puncte de revendicare ale acestei initiative sunt:

Consolidarea si conservarea Patrimoniului Regional: Initiativa solicita Uniunii Europene sa dezvolte o propunere comprehensiva pentru consolidarea si conservarea patrimoniului regional si a industriei agricole in intreaga Uniune Europeana. Aceasta nu ar aduce doar beneficii economice, ci ar si proteja traditiile culturale si mostenirea rurala, contribuind astfel la identitatea europeana comuna.

Investitii pentru cresterea nivelului de trai in Comunitatile Rurale: Initiativa promoveaza investitiile in comunitatile rurale pentru a stimula cresterea nivelului de trai. Acest lucru ar putea fi realizat prin dezvoltarea turismului rural, a educatiei si a industriei axate pe patrimoniul regional, toate sub umbrela productiei durabile. Aceasta abordare ar contribui la mentinerea locuitorilor in regiunile rurale si ar contracara tendinta migrarii spre orase.

Consultarea mai ampla cu reprezentantii locali si rurali: Initiativa cere o crestere a nivelului de consultare intre institutiile europene si reprezentantii locali si rurali cu privire la legislatia care ii afecteaza. Acest lucru ar asigura o mai buna intelegere a nevoilor si preocuparilor acestor comunitati si ar contribui la elaborarea unor politici mai eficiente si mai adaptate la realitatile locale.

Initiativa Cetateneasca Europeana are un caracter semnificativ din punct de vedere democratic. Odata ce obiectivul de un milion de semnaturi verificate este atins, Comisia Europeana are obligatia sa raspunda si sa ia masuri in consecinta. Aceasta initiativa reprezinta o oportunitate semnificativa pentru cetatenii europeni de a-si exprima sprijinul fata de comunitatile rurale si modul lor de viata, si de a incuraja dezvoltarea unor politici care sa asigure un viitor sustenabil pentru aceste regiuni.

Initiativa Cetateneasca Europeana “Protejeaza patrimoniul rural, securitatea alimentara si aprovizionarea” reprezinta un apel puternic pentru actiune in sprijinul comunitatilor agricole si rurale din intreaga Uniune Europeana. Cu o atentie mai mare asupra consolidarii patrimoniului regional, investitiilor in comunitatile rurale si consultarii adecvate, UE poate juca un rol crucial in asigurarea unui viitor durabil pentru aceste regiuni si in mentinerea diversitatii culturale si economice a Europei. Prin semnarea acestei petitii, fiecare cetatean poate contribui la aceasta initiativa importanta si poate face parte din schimbarea pozitiva pe care o aduce societatii.

Intra pe site, afla mai multe si semneaza: https://protectruralheritage.com/ro

Nu uita sa distribui petitia intre cunoscutii tai. Fiecare semnatura conteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *