Agricultorii din Ialomita au devenit membri APPR

Agricultorii din Ialomita au devenit membri APPR

 

apprAsociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice Ialomita (ACCPT Ialomita) a semnat formal, in data de 7 aprilie, aderarea la Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR). Este cea mai mare asociatie regionala care devine membra cu drepturi depline a APPR, reprezentand interesele unui numar de 250 de fermieri din Ialomita, Calarasi, Constanta, Braila, persoane fizice si juridice care administreaza peste 105 mii de hectare.

„Fundamentul acestei cereri il reprezinta faptul ca o parte importanta dintre membrii ACCPT Ialomita sunt deja afiliati la APPR si reprezinta chiar un numar important dintre fondatorii APPR. Consideram ca este momentul ca eforturile noatre comune sa duca la realizari importante in interesul fermierilor”, se arata in cererea de adeziune.

„Am semnat cu satisfactie, alaturi de presedintele ACCPT Ialomita, acordul de aderare a acestei organizatii la APPR. Speram ca impreuna sa ducem la bun sfarsit hotararile Adunarii Generale si, poate, in viitor, sa militam pentru unificarea tuturor organizatiilor din sectorul vegetal”, a afirmat Nicolae Sitaru, presedintele Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania.

„Astazi am intrat in APPR pentru ca suntem convinsi ca ne poate reprezenta cum trebuie in relatia cu autoritatile, dar si cu colegii nostri din toata tara, pentru ca este o sursa de incredere pentru membrii nostri si un furnizor serios si consistent de lucruri de care noi avem nevoie. APPR face testari, APPR foloseste, in relatia cu autoritatile, dialogul si este o organizatie ale carei puncte de vedere sunt luate in considerare de fiecare data”, a declarat Costin Telehuz, presedintele ACCPT Ialomita.

Citeste si ACDBR lanseaza conceptul “FACUT IN TARA MEA”

“Incurajam toti agricultorii care inca nu sunt membri ai unei organizatii profesionale a fermierilor sa faca acest pas, sa se orienteze catre o organizatie despre care simt ca ii reprezinta. Suntem la un moment la care eforturile noastre coagulate vor avea rezultate concrete pentru sectorul agricol din Romania”, a precizat Alina Cretu, director executiv al APPR.”

„APPR (Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania) este o asociatie profesionala formata din producatori agricoli care detin suprafete de lucru cuprinse intre 50 si 50.000 ha, dar si reprezentanti ai lantului profesional de porumb din Romania. APPR face parte din Confederatia Europeana a producatorilor de porumb (CEPM), care reprezinta cele mai mari tari producatoare de porumb din
Europa si furnizeaza asistenta tehnica, economica si legislativa pentru membrii si organizatiile profesionale ale fermierilor din Romania”.

Citeste si Cele mai mici preturi la legume din ultimii 20 ani in pietele de en-gros!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *