Afacerile Kaufland au trecut de 3 miliarde euro

Afacerile Kaufland au trecut de 3 miliarde euro

 

Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de pana la 3,4 miliarde euro in anul fiscal martie 2022 – februarie 2023, fata de 2,8 miliarde euro, in anul anterior. Pentru 2023, compania are planificate investitii de circa 300 milioane euro in Romania, avand in plan deschiderea unui numar de zece magazine.   

”300 de milioane de euro este valoarea investitiilor si deschidem zece magazine. Investitiile nu au in vedere doar aceste zece magazine, sunt si costuri operationale, mai sunt si costuri de renovare a magazinelor care au ceva ani in spate, iata, s-au implinit 18 ani de la deschiderea primului magazin”, a declarat Valer Hancas, directorul de comunicare al Kaufland Romania si Republica Moldova.

Compania va angaja circa 1.000 de persoane in magazinele deschise in acest an.

”Avem 13.942 de norme intregi. In total, sunt circa 17.000 de persoane care lucreaza pentru Kaufland Romania. Unii sunt part-time, lucreaza patru ore, de aceea daca transformam in norme intregi, ies 13.942. Toretic, pentru zece magazine probabil si restul nevoilor, mergem la 1.000 de locuri de munca”, a mai declarat Hancas.

De asemenea, compania are in plan deschiderea unui depozit anul viitor, in Moldova.

In anul financiar 2022, Kaufland a avut o contributie totala de 2,38 miliarde euro (Valoare Adaugata Bruta) in economia locala, reprezentand aproximativ 1% din PIB-ul Romaniei.

Anul trecut, Kaufland a investit in Romania 315 milioane euro, in termeni de CAPEX, mai precis, pentru achizitionarea sau modernizarea activelor fixe, si a avut o contributie la bugetul de stat de peste 214 milioane euro, prin taxe si impozite.

Kaufland este unul dintre cei mai mari angajatori privati din Romania, cu peste 16.500 de angajati.

”Grila de salarizare si pachetul de beneficii sunt imbunatatite constant, in 2022, salariul net minim la Kaufland depasind cu aproape 60% salariul net minim la nivel national”, anunta compania.

Compania genereaza prin activitatea sa circa 91.000 de locuri de munca cu norma intreaga in Romania, direct, indirect si indus, echivalentul a aproximativ 1,7% din forta de munca nationala.

Fiecare angajat direct Kaufland in Romania sprijina angajarea a peste 5 persoane in intreaga economie romaneasca, prin crearea de noi locuri de munca, potrivit studiului de impact socio-economic al companiei aferent anului financiar 2022, intocmit de KPMG.

Parteneriate cu furnizorii locali

Kaufland sustine parteneriatele cu producatorii locali, la acest moment existand contracte cu peste 2.600 de furnizori.

”Astfel, in 2022, compania a colaborat cu peste 2.600 de furnizori din Romania. Kaufland deruleaza programe de sprijin pentru acestia, iar anul trecut, peste 80% dintre cheltuielile totale cu furnizorii au fost alocate partenerilor locali, depasind valoarea de 2,4 miliarde de euro. Totodata, 67 de centi din fiecare euro cheltuit la casele de marcat Kaufland merg direct catre afaceri din Romania”, mai arata compania.

In 2022, Kaufland s-a implicat in dezvoltarea si derularea unor proiecte de responsabilitate sociala in valoare de 9 milioane euro, dintre care doua programe de finantare prin care Kaufland ofera granturi nerambursabile organizatiilor neguvernamentale.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine in 8 tari, 148.000 de angajati si o retea care a ajuns in prezent la 168 de magazine in Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *