7 ani de Grain Bags in Romania, in cifre

7 ani de Grain Bags in Romania, in cifre

 

Peste 1,5 milioane de tone de cereale depozitate in silobag-uri, peste 500 de clienti multumiti, o gama tot mai variata de utilaje pentru insilozat, 2 tipuri de silobag: Plus si Premium, 2 puncte de lucru deschise in tara si aproximativ 15 angajati. Asa arata Grain Bags, la sarbatorirea celor 7 ani, de la lansarea pe piata de la noi.

Compania Grain Bags isi aniverseaza ziua in fiecare an, fix in perioada campaniei de recoltare. Este un moment de bucurie atat pentru reprezentantii firmei, cat si pentru fermierii care atunci strang roadele muncii lor. Anul acesta insa, recoltatul a debutat pe fondul aglomerarii din portul Constanta in ceea ce priveste exportul de cereale, situatie generata de razboiul din Ucraina.

„Acum se intampla ceeea ce previzionasem cu doua-trei luni in urma. Portul Constanta este supraagomerat, iar multi dintre fermeri vor fi obligati sa vanda marfa la preturi mici catre intermediari, pentru ca nu dispun de spatii de depozitare. Iar preturile la vanzare au coborat extrem de mult, chiar cu 20-30 euro. Mai mult, o parte dintre cei care cumpara cerealele au schimbat conditiile de livrare si cumpara numai marfa FOB (free on board), adica toate cheltuielile, pe langa transport si incarcatul in vapor, revine in carca fermierului”, ne-a explicat Alexandru Baciu, fermier care gestioneaza o afacere integrata.

Chiar daca, la inceputul lunii iunie, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, dadea asigurari ca tara noastra are o capacitate de depozitare de 29 milioane de tone, dintre care 15 milioane in magazii si 14 milioane in silozuri, in realitate nu sunt toate functionale. Mai mult, preturile pentru depozitare nu sunt la un nivel care sa poata fi sustinut de toti fermierii.

In aceste conditii, reprezentantii Grain Bags sar in ajutorul fermierilor si le pun la dispozitie o solutie de depozitare economica, sigura si eficienta. Este vorba despre tehnologia smart de depozitare – silobagul. Deja, peste 500 de clienti au depozitat cereale si furaje in acest sistem si peste 1,5 milioane de tone au fost stocate in sacii uriasi, marca Grain Bags, de-a lungul celor 7 ani.

Peste 15.000 tone de cereale, depozitate la un singur fermier

De la an la an, Grain Bags s-a dezvoltat continuu. Doar anul acesta, au fost bifate: deschiderea unui nou sediu la Cluj- Napoca, pe langa cel din Piatra-Neamt care ramane punct principal de lucru, a oferit o noua metoda de finantare fermierilor prin parteneriatul incheiat cu BT Leasing, si-a extins intreaga echipa si a fost tot mai prezenta la evenimentele din camp, dar si in online. Bineinteles, ca pana la finalul anului, proiectele de dezvoltare se vor derula in continuare, printre care se numara lansarea unui nou site, usor de accesat si care include toate produsele si serviciile oferite de Grain Bags, dar si multe alte suprize care vor fi dezvaluite pe parcurs.

Din toti cei 7 ani de activitate, Grain Bags se mai poate mandri cu o cantitate record depozitata in silobag-uri la un singur fermier, fiind vorba de peste 15.000 tone de cereale. De asemenea, cu o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro, in 2021, iar reprezentantii companiei mizeaza pe o crestere de peste 50% in acest an. Toate acestea, se datoreaza increderii acordate de catre fermieri produselor si servciilor premium, oferite de Grain Bags in toti acesti ani.

„La aniversarea de 7 ani, as dori sa multumesc echipei care a crescut frumos. Avem colegi pasionati de ceea ce fac si crestem in mod constant, pentru a acoperi cat mai bine intreg teritoriul tarii. Si facem tot ce ne sta in putinta pentru a ajuta fermierii, sa le oferim spatii de depozitare, in silobag. Din ce spun unii specialisti, cel mai bine e sa vanda productia in 3 etape: 30% inainte de recoltare, 30% la momentul recoltarii si 30% dupa recoltare. Asta pentru a obtine cel mai bun pret, care de obicei este media pretului. Sa vinzi 1 kg in fiecare zi”, sustine Narcis Ranghiuc, directorul general Grain Bags.

Despre Grain Bags

Este o companie romaneasca, infiintata in anul 2015 si care furnizeaza solutia de depozitare in silobag (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigura conservarea in conditii optime a recoltei). De asemenea, este singura din tara care are specialisti in acest sistem si care stiu sa ofere consultanta fermierilor.

Grain Bags comercializeaza atat silobag-uri, cat si utilaje de incarcare/descarcare in/din silobag, inchiriaza utilajele, dar presteaza si servicii cu personal calificat. De asemenea, oferta mai cuprinde: mori care macina si incarca in silobag, utilaje de incarcat furaje, uscatoare si remorci pentru transportul de cereale.

Silobag-urile marca Grain Bags sunt importate din Germania si Argentina si reprezinta cea mai economica metoda de depozitare a cerealelor si furajelor de pe piata din Romania. Cere o oferta la: 0743.495.355, 0739. 682.107 sau info@grainbags.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *