Ziua Porumbului,Targu Frumos, a 3-a editie! Productii de la 3 to/ha, pana la peste 7 to/ha

Ziua Porumbului,Targu Frumos, a 3-a editie! Productii de la 3 to/ha, pana la peste 7 to/ha

 

tg_frumos2020 este un an greu si pentru fermierii din zona Moldovei, din cauza secetei. Recoltatul la porumb a inceput deja, iar productiile obtinute variaza, in general, intre 1 si 3 tone/ha. Pe platforma de la cea de-a treia editie a Zilei Porumbului de la Targu Frumos, lucrurile au stat ceva mai bine, pentru ca a plouat, chiar daca în cantitati mici. Ziua Porumbului ,Targu Frumos, a 3-a editie, a avut loc la ferma AGRO ILMAR, pe o platforma expozitionala înfiintata în satul Boureni, comuna Bals, judetul Iasi, unde au fost testati mai multi hibrizi de porumb.

„2020 este un an greu, mediile productiilor obtinute la hibrizii din aceasta platforma sunt cuprinse între 3.500 tone/ha si 7 tone/ha, doar cu un mare noroc, pentru ca au fost ceva precipitatii. Cele mai întalnite productii în zona Moldovei sunt între 1 si 3 tone/ha”, a declarat Alina Cretu, director executiv Asociatia producatorilor de porumb din Romania.

Citeste si Marin Nedu, fermier Ialomita: Nu stiu de ce se exagereaza cu marirea densitatilor la porumb, la cererea furnizorilor de samanta!

REZULTATELE RECOLTARII HIBRIZIOR DE PORUMB Editia III, Targu Frumos, Iasi
Rezultate hibrizi porumb neirigat/FAO

p1

p2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *