„Investitii profitabile in horticultura” – premiera la BucharestFoodSummit.ro

„Investitii profitabile in horticultura” – premiera la BucharestFoodSummit.ro

 

summitBucharestFoodSummit.ro – Cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa. Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020!
BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu: #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.

BucharestFoodSummit.ro 2020 a debutat astazi oficial (au mai fost evenimente – Preview pentru parteneri si sponsori incepand cu 8 septembrie), 21 septembrie, cu prima conferinta internationala online din tara noastra dedicata oamenilor de afaceri din sectorul horticol, o premiera pentru BucharestFoodSummit.ro, dar si pentru mediul de afaceri romanesc.

Conferinta „Investitii profitabile in horticultura” a fost prima dintr-o serie de evenimente organizate in acest an sub cupola „BucharestFoodSummit.ro”, manifestari care vor avea loc pe parcursul a peste 2 luni si care vor reuni cei mai imporanti oameni de afaceri si autoritati din agribusiness-ul, productia alimentara, de bauturi, retail si HoReCa din Romania.

Conferinta a fost deschisa de catre Giuseppe Calcagni, Presedinte Besana Nut Industry -Italia- care a prezentat lucrarea cu tema: „Productia de nuci o investitie eficienta in Romania? Ce soiuri de nuci genereaza profit in conditiile din Romania?”.

Calcagni-Giuseppe

O tema generoasa care a fost primita cu un mare interes de catre participanti, cu atat mai mult cu cat acest sector a atras investitii importante in Romania in ultimii ani, dupa cum am aflat de la Mihail Coman, Director General, ICDP-Maracineni, iar interesul se mentine ridicat si in continuare.

„Sectorul culturii de nucifere reprezinta o investitie eficienta cu venituri de 4000-5000 USD/ ha/an, in conditiile in care la nivel mondial valoarea productiei este de 35 miliarde USD”, a declarat Giuseppe Calcagni.

Profesor Doctor Yüksel-Tüzel, Presedinte, Societatea Internationala de Stiinte Horticole din Turcia a vorbit despre „Sisteme de productie sustenabile in sere” un alt subiect de actualitate in conditiile in care schimbarile climatice se fac tot mai mult simtite.

„Productia organica ar putea fi gestionata in sere, totusi exista constrangeri in calea succesului in special din cauza structurilor simple de sera, dificultatilor in controlul climatului, gestionarii daunatorilor si bolilor, dar si lipsei de training-uri”, a afirmat Yüksel-Tüzel.

Printre participantii la conferinta internationala „Investitii profitabile in horticultura” se numara Florin Stanica, Prorector USAMV Bucuresti, Ioan Jelev, Vicepresedinte ASAS, Dinu Nechita, Antreprenor SADI Nucifere, Varujan Pambuccian, Deputat Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, Adrian Ionescu, Avocat BadeaLawOffice, Ray Clynick, Managing Director of The Oro Distilling Co, Jozsef Toth, Antreprenor JuglansDacic.

„BucharestFoodSummit este un eveniment de prima insemnatate pentru sectorul agro-alimentar din toate punctele de vedere si pentru toate domeniile. Prezinta o importanta deosebita pentru un sector semnifiicativ pentru economia nationala si pentru viata de zi cu zi a romanilor si anume productia alimentara. Cred ca evenimentul deschide calea spre o cunoastere mai buna a ceea ce are Romania si de ce nu spre a deveni un partener credibil pe piata internationala”, a declarat Valeriu Tabara, Presedinte ASAS.

tabara

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, TVRi si Economistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *