Viticultorii vor primi un ajutor de stat de 500 euro/ha!

Viticultorii vor primi un ajutor de stat de 500 euro/ha!

 

vieViticultorii vor primi un ajutor de stat in valoare de 500 euro/ha, a anuntat ministrul Agriculturii Adrian Oros, ca masura de sustinere in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19. Valoarea totala a schemei de ajutor este de 59.500 mii lei. In acest sens, MADR pregateste o ORDONANTA DE URGENTA privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii producatorilor din sectorul vitivinicol in contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

BENEFICIARI : producatorii vitivinicoli care detin cod CAEN 0121 (cultivarea strugurilor)

CONDITIILE DE ELIGIBILITATE:

a) sa exploateze plantatii viticole a caror suprafata este inscrisa in Registrul plantatiilor viticole și aiba pentru acestea depuse și inregistrate potrivit prevederilor legale, declaratia de recolta aferente ultimei campanii viticole;
b) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleași costuri eligibile

c) nu se aflau in dificultate, respectiv reorganizare, lichidare, faliment in baza evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului la data de 31.12.2019.

Durata de aplicare a schemei: Schema se aplica de la data intrarii in vigoare a prevederilor ordonantei de urgenta și pâna la data de 31 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *