Vin banii pentru despagubirile la seceta! Actul normativ a fost publicat in MO!

 

asasOrdonanta de urgenta a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat  culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica, a fost publicata in data de 2 septembrie in Monitorul Oficial nr. 806, Partea I, a anuntat, miercuri, la ASAS secretarul de stat Emil Dumitru, prezent la conferinta organizata de Alianta pentru Agricultura si Cooperare. Fermierii anuntasera anterior ca vor organiza actiuni de protest daca nu primesc banii pana in jurul datei de 18 septembrie, pentru ca altfel nu vor mai putea sa infiinteze culturile de toamna. Fermierii nu vor decat sa vada banii in conturi, dupa ce au ordonanta a tot intarziat sa apara din diferite motive.

emil

Avand in vedere ca, potrivit art. 8 din Ordonanta, cererea de solicitare a ajutorului de stat se depune in termen de 10 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului, MADR invita fermierii la centrele locale/judetene APIA, respectiv al municipiului Bucuresti in vederea depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat.

Fermierii pot transmite cererea si documentele insotitoare si prin fax, posta sau in format electronic prin e-mail.

Schema de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica, a fost aprobata de Comisia Europeana.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019 afectate de seceta poate fi gasita pe site-ul MADR la urmatorul link:

http://bit.ly/cerere-solicitare-ajutor-stat-seceta

cerere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *