Nicolae Sitaru, APPR: Problemele fermierilor sunt rezolvate cand intra banii in conturi! Speram cat mai repede

Nicolae Sitaru, APPR: Problemele fermierilor sunt rezolvate cand intra banii in conturi! Speram cat mai repede

 

sitaruNicolae Sitaru, presedintele Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), sustine ca aparitia in MO a Ordonantei de Urgenta 148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica, nu inseamna si rezolvarea automata a problemelor fermierilor, pentru ca va mai dura ceva timp pana cand vor fi parcurse toate etapele pe care le presupune efectuarea platilor efectiv. Fermierii spera sa primeasca ajutorul promis pana in jurul datei de 18 septembrie, cel tarziu, pentru ca altfel nu vor mai putea infiinta culturile de toamna, ceea ce va pune in pericol productia agricola din 2021.

“Eu unul nu consider ca sunt rezovate problemele fermierilor. Rezolvate sunt in momentul in care intra banii in conturile fermierilor si isi pot onora obligatiile de plata”, a declarat Nicolae Sitaru, presedintele APPR, la conferinta organizata la ASAS de Alianta pentru Agricultura si Cooperare.

Citeste si Vin banii pentru despagubirile la seceta! Actul normativ a fost publicat in MO!

El spera ca acest lucru sa se intample cat mai repede, pentru ca situatia este grava pentru multi fermieri, care nu au putut recolta nimic in acest an. Iar din pacate, pentru multi dintre ei si culturile de primavara sunt compromise.

„Nu am lamurit nimic despre culturile de primavara, gradul de afectare este chiar mai mare fata de culturile de toamna, in Dobrogea si in Baragan productia de porumb va fi undeva la 2 tone/ha. Sunt suprafete intinse si fermieri foarte multi care nu au recoltat nimic in acest an. Acolo este cel mai grav, este nevoie de acest ajutor cat mai repede”, a mai spus Sitaru.

https://www.youtube.com/watch?v=Hx9QCp8hXWM

OUG nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producatorilor agricoli care au infiintat culturi in toamna anului 2019, afectate de seceta pedologica, a fost publicata in data de 2 septembrie in Monitorul Oficial nr. 806, Partea I, a anuntat, miercuri, la ASAS secretarul de stat Emil Dumitru, prezent la conferinta organizata de Alianta pentru Agricultura si Cooperare.

Citeste si Paul Popescu, Clariant: Reteaua de furnizori va include 250 de fermieri din Oltenia, dar si din alte regiuni

Fermierii au declarat in cadrul conferintei inainte ca oficialul MADR sa anunte publicarea OUG in MO ca vor organiza actiuni de protest daca nu primesc banii pana in jurul datei de 18 septembrie, pentru ca altfel nu vor mai putea sa infiinteze culturile de toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *