Ionel Arion, Pro Agro:  Avem fermieri executati, pentru ca nu au obtinut documente de forta majora!

Ionel Arion, Pro Agro: Avem fermieri executati, pentru ca nu au obtinut documente de forta majora!

 

arionFermierii romani au inceput sa fie executati de partenerii lor comerciali pentru ca nu au reusit sa-si respecte contractele, mai precis obligatiile de plata. Poate ca ar mai fi gasit ceva intelegere, daca ar fi putut invoca in contractele lor acele articole de forta majora care sa le permita sa intre intr-o renegociere, a atras atentia Ionel Arion, seful Pro Agro, la conferinta organizata la ASAS de Alianta pentru Agricultura si Cooperare. Atat timp cat Camera de Comert si Industrie a Romaniei, institutia abilitata sa se ocupe de acest lucru, nu are experti in agricultura care sa poata sa constate o calamitate, sa-si dea cu parerea si sa elibereze aceste documente de foarta majora, despre ce sa mai discutam?

https://www.youtube.com/watch?v=wy4AHSBK4z8&t=64s

„Astazi, fermierii nu pot invoca in contractele lor acele articole de forta majora ca sa intre intr-o renegociere cu partenerii lui comerciali. Partenerii nostri comerciali nu au fost rau voitori, ci au spus pur si simplu sa invocam forta majora, ori ca sa invoci forta majora ai nevoie de un document pe care intamplator il emite doar Camera de Comert si Industrie a Romaniei”, a declarat Arion.

El a vorbit si de faptul ca fermierii au insistat in cadrul OIPA Cereale pe schimbarea contractului-cadru pentru vanzarea cerealelor, fiind „apostrofati” de toata lumea – procesatori, traderi si asa mai departe ca seceta nu este caz de forta majora.Pentru unii, clar, nu este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *