Mircea Baluta, UNCSV: Agricultura si fermierii din Romania nu sunt afectati atat de Covid-19, cat mai ales de seceta!

Mircea Baluta, UNCSV: Agricultura si fermierii din Romania nu sunt afectati atat de Covid-19, cat mai ales de seceta!

 

uncsvMircea Baluta, presedintele Uniunii de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), sustine ca agricultura si fermierii din Romania nu sunt afectati atat de mult de pandemia de Covid-19, cat mai ales de seceta, care a compromis recolta pentru foarte multi fermieri in acest an. El le-a reprosat autotitatilor faptul ca se misca destul de greu, asa cum s-a intamplat cu ordonanta privind plata despagubirilor pentru fermierii ale caror culturi infiintate in toamna lui 2019 au fost calamitate.

Citeste si Ionel Arion, Pro Agro: Avem fermieri executati, pentru ca nu au obtinut documente de forta majora!

Din pacate, si relatia cu bancile este destul de complicata, neexistand un sprijin din partea BNR in acest sens. Si aceasta in timp ce agricultorii platesc taxe si impozite importante la stat si se numara printre cei mai seriosi clienti ai sistemului bancar. Ori, in momentele dificile, multi uita acest lucru.

“Am fost doar parteneri de discutii si atat, rezultatele nu au venit”, a declarat Mircea Baluta, presedintele UNCSV, in cadrul conferintei organizate de Alianta pentru Agricultura si Cooperare in data de 2 septembrie la ASAS.

Citeste si Nicolae Sitaru, APPR: Problemele fermierilor sunt rezolvate cand intra banii in conturi! Speram cat mai repede

https://www.youtube.com/watch?v=xx5n1HVZabo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *