Varujan Pambuccian: Clasa industriala va disparea complet din istorie, din cauza inteligentei artificiale

Varujan Pambuccian: Clasa industriala va disparea complet din istorie, din cauza inteligentei artificiale

 

varujan_pambuccianComunitatea de business din Romania este de fapt o lume de real-estate, iar cea mai mare problema cu care se confrunta tara noastra, in prezent, este faptul ca suntem o tara de lohn, un segment in cadere libera si care va continua sa se subtieze, din cauza robotizarii, sustine deputatul Varujan Pambuccian, membru in Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor. Dupa ce ani de zile a ajutat industria de IT sa se dezvolte intr-un ritm invidiat de alte sectoare si nu doar la noi, acum, Varujan Pambuccian a devenit constient ca de fapt, nu a facut altceva decat sa ajute la nasterea unui monstru: industria lohn-ului.

Citeste si Fermierii asteapta o productie de grau la nivelul anului 2012 si preturi de peste 1 leu/kg, in toamna

„Suntem o tara de lohn si aceasta este cea mai mare problema, noi inchiriem forta de munca si de aceea o sa mergem in picaj, pentru ca lohn-ul se va subtia din motive simple: din cauza robotizarii, clasa industriala dispare complet din istorie, datorita inteligentei artificiale, proletariatul nonmanual dispare incet incet. (…) Am constatat ca tot ce am facut ca sa cresc industria de IT, a fost de fapt sa cresc un monstru: adica industria de lohn. Asta facem in IT astazi”, a declarat Varujan Pambuccian in cadrul celei de-a treia editii a FoodIntelForum.ro, eveniment desfasurat pe 25 iunie la ICDP Maracineni.

Industria de IT a crescut spectaculos si a ajuns bine, deocamdata, pentru ca va urma o curba descendemta, inerenta, de altfel. Acesta este si mersul lucrurilor, pana la urma.

“Pentru ca programatorul incepe sa fie inlocuit de sistemul de inteligenta artificiala, orice activitate bazata pe reguli, in 10-15 ani face obiectul inteligentei artificiale”, a mai spus Pambuccian.
Cat despre cercetarea agricola romaneasca, una din temele principale abordate la evenimentul de la Maracineni, Pambuccian este de parere ca este urmata o cale gresita.

Noi finantam cercetarea in sensul finantarii locurilor de munca in cercetare, ceea ce este foarte gresit. Nu finantam un scop, noi finantam o chestie sociala, este o mare eroare, iar acolo unde oamenii lucreaza pentru un scop, nu stim sa ii stimulam”, a mai spus PambucciAN.

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *