Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste o noua editie a conferintei internationale “Agriculture for Life, Life for Agriculture”, manifestare care va vea loc in perioada 3-5 iunie 2021. Anul trecut, conferinta a reunit circa 300 de participanti din 42 de tari, fiind publicate peste 800 de articole.
“Conferinta s-a nascut in 2012. Ne-am dorit sa strangem in acelasi campus atat cercetatori din Romania, cat si din toata lumea, si sa le putem prezenta studentilor si absolventilor nostri gradul de implicare in cercetare al universitatii noastre. Cu siguranta, am reusit sa facem acest lucru, pentru ca daca in 2012 cand a avut loc prima editie, am inceput cu 330 de articole, in 2020, am ajuns la peste 800 articole. Daca ar fi sa ma gandesc acum la numarul de autori din strainatate, iarasi este unul important pentru a arata deschiderea si importanta conferintei noastre”, a declarat pentru FoodBiz.ro Razvan Ionut Teodorescu, rectorul USAMV Bucuresti.
In 2020, Conferinta s-a bucurat de un numar de 287 de participanti, evenimentul avand un succes extraordinar, chiar daca a fost mutat in online, in contextul pandemiei de COVID-19.
“Daca in 2012 aveam undeva la 18-20 de tari participante, anul trecut am avut participare din 42 de tari, iar aceasta reflecta faptul ca ceea ce se prezinta la conferinta, articolele stiintifice si interactiunea pe teme stiintifice a colegilor nostri din universitate, cat si din celelalte univesitati din tara sau din afara exista”, a mai precizat Teodorescu.
USAMV este cea mai veche universitate din tara
USAMV este cea mai veche, cea mai mare si cea mai prestigioasa universitate din tara, care duce mai departe traditia invatamantului romanesc. Tinerii pregatiti aici sunt viitorii specialisti ai tarii, cei in mainile carora se va afla soarta sectorului agroalimentar din Romania.
Infiintata in 1852, USAMV Bucuresti scolarizeaza anual peste 11.000 de studenti, ceea ce inseamna undeva la peste 40% din totalul locurilor la nivel national disponibile in cele patru universitati de stiinte agronomice si medicina veterinara.
Universitatea din Capitala gazduieste sapte facultati: Facultatea de Agricultura, Facultatea de Horticultura, Facultatea de Ingineria si Gestiunea Productiilor Animaliere, Facultatea de Medicina Veterinara, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management si Dezvoltare Rurala.
La acestea se adauga doua statiuni de Cercetare: Statiunea Didactica si de Cercetare Dezvoltare Agronomica Moara Domneasca (Ferma Moara Domneasca – un model de ferma mixta, cu mai multe sectoare: Zootehnie, Cultura mare, Pomicultura, precum si un Complex alimentar) si Statiunea Didactica de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa Istrita (105 ha de vita de vie, precum si o linie de vinificatie moderna, respectiv 230 ha livezi).