USAMV Bucuresti sustine dezvoltarea antreprenoriala a studentilor sai. 15 planuri de afaceri ale tinerilor studenti antreprenori, subventionate cu peste 840.000 euro

USAMV Bucuresti sustine dezvoltarea antreprenoriala a studentilor sai. 15 planuri de afaceri ale tinerilor studenti antreprenori, subventionate cu peste 840.000 euro

 

Profesor universitar dr. Razvan I Teodorescu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV Bucuresti), s-a intalnit in data de 27 iunie cu studentii universitatii, castigatori ai proiectelor: Student AntreprenoR de Succes (STARS) POCU/829/6/13/140840 si SEED ACCELERATOR 2020! – Sustinerea antreprenoriatului prin infiintarea de start-up-uri in domenii inovative” POCU/829/6/13/141145, in cadrul Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera, din campusul USAMV Bucuresti.

Proiectele „Student AntreprenoR de Succes (STARS)” si „SEED ACCELERATOR 2020! – Sustinerea antreprenoriatului prin infiintarea de start-up-uri in domenii inovative” dezvoltate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti) si respectiv de Camera Auditorilor Financiari din Romania, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, au avut ca obiectiv cresterea competitivitatii si a gradului de ocupare al absolventilor de invatamant tertiar universitar si non universitar prin promovarea antreprenorialului si sustinerea dezvoltarii de afaceri durabile si incluzive.

Au fost depuse 145 planuri de afaceri de catre studenti de la universitati din tara, fiind selectate 45 pentru finantarea unor start-up-uri. Dintre cele 45 de planuri de afaceri,studentii USAMV din Bucuresti au reusit sa castige pentru finantare un numar de 15, totalizand un buget de 840.000 euro, ceea ce reprezinta 33,6% dintr-un buget total de 2.500.000 euro.

Finalistii au beneficiat de experienta practica prin participarea efectiva la programul de intreprindere simulata si practica in cadrul unor firme partenere care au acelasi cod CAEN si activeaza cu succes in acelasi domeniu cu afacerile noilor antreprenori.

”De ce antreprenoriatul este important pentru studenti? Dupa experienta pe care am trait-o cu totii in perioada pandemiei, am constat ca este imposibil sa incercam sa prezicem viitorul. Cu toate acestea, educatia antreprenoriala poate ajuta studentii sa pregateasca schimbarile de situatie neasteptate ale afacerilor prin dezvoltarea abilitatilor lor si incurajandu-i sa fie inovatori si adaptabili. Antreprenoriatul permite studentilor sa invete mai mult decat domeniul de studiu ales si creeaza un mediu interdisciplinar in care sa lucreze si sa se dezvolte. Retelele si prieteniile care se dezvolta ii ajuta pe studenti sa devina mai bine conectati odata ce parasesc universitatea si ii ajuta sa se pregateasca pentru succesul pe termen lung.”, spune rectorul USAMV Bucuresti, Razvan I Teodorescu.

USAMV din Bucuresti sustine si incurajeaza permanent ideile antreprenoriale ale studentilor universitatii. Inscrierile pentru concursul de admitere online la toate cele sapte facultati ale Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV Bucuresti) vor incepe din data de 4 iulie 2022 pentru toate programele de studii universitare de licenta.

Inscrie-te www.usamv.ro/index.php/ro/admitere la una dintre cele 7 facultati ale USAMV Bucuresti: Facultatea de Agricultura, Facultatea de Horticultura, Facultatea de Ingineria si Gestiunea Productiilor Animaliere, Facultatea de Medicina Veterinara, Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management si Dezvoltare Rurala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *