Marinela Ardelean despre potentialul vinului romanesc pe piata externa

Marinela Ardelean despre potentialul vinului romanesc pe piata externa

 

Marinela Ardelean, expert in vinuri si bauturi distilate recunoscuta la nivel international, organizator de evenimente in lumea vinului, femeie de afaceri si autoare de carti vorbeste intr-un interviu exclusiv pentru FoodBiz, despre vinul romanesc si potentialul pe care acesta il are. Cu aproape 500 de producatori si 38 de soiuri autohtone, Romania demonstreaza nu doar ca exista, ci si ca reprezinta un furnizor interesant pentru importatori.

”In 2021, Romania se afla pe locul 3 in emisfera nordica, din punctul de vedere al cresterii productiei de vin fata de anul 2020, ceea ce incurajeaza, ajuta si demonstreaza ca avem cantitate semnificativa de vinuri bune, nu doar ca existam. Pe de o parte este interesant pentru importatori, iar pe de alta parte se justifica actiunile pe care le facem in afara tarii. Avem diversitate, 38 de soiuri autohtone vinificate pe teritoriul Romaniei si avem aproape 500 de producatori. Avem o platforma prin care putem oferi nu doar prestigiu si glorie, dar si recunoastere internationala”, a declarat Marinela Ardelean, fondatoarea Wines of Romania.

Ardelean este implicata in multe proiecte, de la festivalul Ro-Wine, #deschidemvinulromanesc, platforma si aplicatia Wines of Romania, participand la numeroase evenimente nationale si internationale, insa de departe proiectul de suflet este „Deschidem Vinul Romanesc”, program care ajuta la promovarea vinurilor romanesti in Romania si peste hotare, dedicat atat producatorilor mari, cat mai ales celor mici si mijlocii.

”Primul proiect de suflet a fost ”Deschidem Vinul Romanesc”, un programul national al carui ambasador sunt, dezvoltat de Carrefour Romania si care a reusit sa reuneasca si sa ofere in egala masura oportunitati producatorilor mici, mijlocii, dar si celor mari. Sunt trei piloni in cadrul acestui program: Exclusiv, Regional si Premium. In cel Exclusiv se gasesc doar etichete care provin de la producatori consacrati iar vinurile sunt prezente doar in Carrefour. De asemenea, pilonul Regional, unde sunt producatori mici si mijloci care au sansa de a fi nu doar comercializati prin intermediul Carrefour, ci si promovati, comunicati si facuti vizibil. Nu in ultimul rand, este vorba si de vinuri care sunt disponibile in mod deosebit in restaurante si in magazine specializate si care  se afla in pilonul Premium.

Am avut o crestere de vanzari de peste 60% in anul 2021, fata de anul 2020. Iar pentru producatorii mici si mijloci regionali am inregistrat o majorare totala a vanzarilor de 120%, ceea ce reprezinta o crestere incredibila mai ales in perioada de pandemie”, a adaugat Marinela Ardelean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *