USAMV Bucuresti, gazda pentru 200 de studenti refugiati din Ucraina

USAMV Bucuresti, gazda pentru 200 de studenti refugiati din Ucraina

 

De la inceputul conflictului in Ucraina, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti a pus la dispozitie circa 200 de locuri de cazare pentru studentii refugiati din Ucraina, sustine Razvan Teodorescu, rectorul universitatii, in cea mai mare parte studenti straini.

„USAMV este un minioras international, pentru ca am gazduit 200 de refugiati din Ucraina, iar ceea ce am remarcat dupa necazul acesta, este ca Ucraina are foarte multi studenti straini. A reusit sa se bazeze pe aceasta colaborare, aici ma refer la ce aveam si noi inainte de 1989, foarte multi din nordul Africii si Orientul Mijlociu. Este o zona de tranzit, le oferim cazare, trei mese pe zi, astfel incat sa le usuram un pic trecerea prin acest necaz. Ne dorim sa ajungem si noi sa avem atat de multi studenti din strainatate”, a declarat Razvan Teodorescu, rectorul USAMV Bucuresti.

El trage si un serios semnal de alarma cu privire la faptul ca Romania risca foarte curand sa aiba tot mai putini studenti romani, in conditiile in care numarul elevilor care termina invatamantul liceal este in scadere si mai mult decat atat, multi dintre abolventi aleg sa-si continue studiile la universitati din strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *