Adrian Chesnoiu: “Cati fermieri fac business in Romania?”

Adrian Chesnoiu: “Cati fermieri fac business in Romania?”

 

Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu sustine ca agricultura romaneasca trebuie privita in context global, iar dincolo de toate problemele cu care se confrunta, daca astazi este performanta, se datoreaza in primul rand fermierilor care stiu sa-si administreze business-ul. Nu inseamna, insa, ca nu sunt sunt si probleme.

„Daca Romania face performanta astazi in agricultura, o face pe baza fermierilor romani, este, cred, un lucru evident pentru toata lumea, pentru ca fermierul la nivelul lui de business stie sa-si administreze foarte bine afacerea. Problema care se pune este cati agricultori fac in Romania business”, a declarat ministrul Agriculturii, potrivit FoodBiz.

Nu in ultimul rand, el a vorbit si de faptul ca digitalizarea patrunde greu in institutiile statului roman, cu referire directa chiar la Ministerul Agriculturii si unde strangerea informatiilor din teritoriu pentru realizarea de statistici se face ca acum cateva decenii, prin telefon.

„In momentul de fata, cred ca aici este cheia la care trebuie sa lucram. Ca sa poti face politici publice serioase ai nevoie de date precise. Ca sa poti sa-ti prognozezi viitorul, sa poti stabili niste indicatori pe rezultat, trebuie sa stii de unde pleci si unde vrei sa ajungi”, a mai precizat ministrul Agriculturii.

În sectorul vegetal realitatea este că din cei 810.000 fermieri înscriși la APIA, doar 78.000 sunt organizați într-o formă juridică, restul sunt pesoane fizice, a ami precizat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *