Fermele Ecologice Silvania, investitii de noua milioane de euro

Fermele Ecologice Silvania, investitii de noua milioane de euro

 

Lansata in urma cu 10 ani printr-o investitie foarte mica, afacerea Fermele Ecologice Silvania s-a transformat intr-un business complet de-a lungul timpului, pornind de la o cooperativa agricola de productie, mergand cu cultivarea a peste 2.200 de hectare de teren cu legume si cereale in sistem bio, o ferma cu 1.500 de vaci de lapte si o cifra de afaceri de 24,9 mil. lei la finele anului 2021. In acest an, se va adauga si o noua linie de business.

Dacian Badea, presedinte Fermele Ecologice Silvania, o vorbit intr-un interviu pentru FoodBiz.ro despre planurile de dezvoltare si investitii.

„Pe langa lactate, uleiuri si furaje, produse pe care le vindeam pana acum, in curand vom adauga o alta linie de business, si anume, carnea procesata, ambalata, carne de vita ecologica, la fel cum sunt toate produsele din Silvania Bio.

Practic suntem exclusiv dedicati produselor ecologice. Linia aceasta de business va intra in functiune in urma unui proiect de aproximativ 1,2 milioane euro, ceea ce presupune un abator si o carmangerie, care fac parte dintr-un proiect mai amplu in valoare de 6 milioane euro la inceput, dar care s-a majorat prin diverse alte completari pana la 9 milioane euro, proiect pe care noi il finantam jumatate prin resurse bancare si proprii, iar cealalta jumatate prin fonduri europene” a declarat Dacian Badea pentru FoodBiz.ro.

Proiectul mare contine o ferma noua de tineret pentru reproductie, ferma este deja populate la acest moment, la aceasta se adauga abatorul si carmangeria.

De asemenea, mai exista un depozit de cereale cu o capacitate de 5 000 de tone cu uscator si o linie de procesare a laptelui, destinata produselor acidofile – iaurt, sana, chefir si lapte proaspat pasteurizat.

Dezvoltarea Fermelor Ecologice Silvania este una fireasca intr-un trend ascendent al produselor bio atat la nivel european, cat si national.

„Exista un trend crescator in ceea ce priveste produsele bio-ecologice, atat la nivel international, european cat si national. Romania se inscrie in acest trend, care a aparut odata cu constientizarea faptului ca mancarea ecologica inseamna sanatate, orice alta mancare inseamna doar un compromis, un consum de produse de mai proasta calitate pentru un pret acceptat mai mic” a spus presedintele Fermelor Ecologice Silvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *