Tranzactie. Grupul libanez Maria preia Agrirom

Tranzactie. Grupul libanez Maria preia Agrirom

 

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care scompaniile Maria Trading SRL si Agro Chirnogi SA intentioneaza sa preia producatorul si traderul de cereale Agrirom SRL.

Maria Trading S.R.L. are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata al animalelor vii, iar principalul obiect de activitate al firmei Agro-Chirnogi il reprezinta cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Concurentei.

Agrirom activeaza in sectorul producerii si comercializarii de cereale (cu exceptia orezului), culturilor leguminoase si plantelor producatoare de seminte oleaginoase. In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce trebuie autorizata de Consiliului Concurentei.

Autoritatea de Concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege. 

Maria Trading SRL si Agro Chirnogi SA administreaza circa 20.000 ha de teren agricol concesionate de la ADS, fiind un exportator important de cereale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *