Tranzactie de circa sase milioane euro cu terenuri agricole la Iasi. Suma record platita pentru un hectar

Tranzactie de circa sase milioane euro cu terenuri agricole la Iasi. Suma record platita pentru un hectar

 

Preturile cu care se vand terenurile agricole in judetul Iasi variaza intre 1.500 si 10.000 de euro hectarul, iar valoarea lor este in crestere, potrivit specialistilor din domeniu. Cea mai amre tranzactie agricola, in acest an, s-a ridicat la 28,5 milioane de lei (5,8 milioane de euro, in total, respectiv 116.473 de euro pe hectar), potrivit Bzi.ro

Anuntul cu privire la tranzactie a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii si a avut ca obiect un teren din Iasi de 50 de hectare (extravilan). Terenul este format din parcele cu vita-de-vie, teren arabil, faneata si drum.

Citeste si Fuziune intre Jantzen Development și JD Agro Cocora

Cumparatorul, care a acceptat oferta lansata de o persoana fizica in luna aprilie, este Crossland Agroind, un business de 577.200 de lei in 2020, controlat de familia Cosmin si Alina Rosu, din Ramnicu Sarat, judetul Buzau. Spre comparatie, in 2020, cel mai scump teren agricol a fost vandut in comuna Plugari cu aproximativ 10.000 de euro la hectar. Cumparatorul a fost Ilie Airinei, un om de afaceri din Iasi, cu experienta in domeniu, care a cumparat o suprafata de 34 de hectare de teren agricol cu 1,6 milioane de lei.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

 In prezent, exista sute de oferte de vanzare a terenurilor agricole  in comunele Holboca, Aroneanu, Popricani, Schitu Duca, unde preturile pentru un hectar ajung si la 10.000 de euro. Alte comune unde sunt oferte de vanzare a terenurilor agricole din Iasi sunt: Stolniceni-Prajescu, Grajduri, Ungheni, Tibana, Andrieseni, Comarna, Alexandru Ioan Cuza, Tibanesti, Lespezi, Motca, Letcani, Costuleni, unde preturile de vanzare sunt cuprinse intre 1.500 si 7.000 de euro hectarul.
De asemenea, in Cotnari, Dumesti, Ciohorani, Prisacani, Lespezi, Tiganasi, Ruginoasa, Ipatele, Vladeni, Strunga, Scanteia, proprietarii vand hectarul cu 2.500, pana la 4.000 de euro.

Articolul integral in BZI.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *