Sindalimenta, nemultumita de eliminarea facilitatilor salariale

Sindalimenta, nemultumita de eliminarea facilitatilor salariale

 

Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara – Sindalimenta, intrunit in perioada 06 – 08 iulie, condamna intentia Guvernului Romaniei de eliminare a facilitatilor fiscale acordate angajatilor din industria alimentara si agricultura.

 “Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara – SINDALIMENTA a luat decizia, in situatia eliminarii facilitatilor salariale, sa organizeze ample actiuni de protest al caror calendar va fi stabilit si comunicat ulterior”, precizeaza sursa citata.

Sindicalistii din industria alimentara reamintesc ca deficitul comercial cu produse alimentare al Romaniei a urcat anul trecut la peste 5,6 miliarde de euro, ceea ce a reprezentat o crestere cu 20% fata de cel inregistrat in 2021. “Aceste statistici care ar trebui sa dea de gandit noului guvern, dar sectorul industriei alimentare nu pare a fi o prioritate pentru acesta. In timp ce pentru sectorul IT, atat premierul Ciolacu, cat si fostul premier Ciuca s-au grabit sa dea asigurari ca nu se va umbla la facilitatile fiscale acordate angajatilor de mai bine de 20 de ani, industria alimentara si agricultura romaneasca sunt din nou abandonate”, subliniaza reprezentantii Sindalimenta.

Dragos Frumosu, presedintele Sindalimenta, spune ca “politica inconstienta promovata atat de incompetentul Guvern Ciuca si continuata si de Guvernul Ciolacu, va agrava situatia economica si financiara a Romaniei, iar in final cei care vor plati, vor fi ca de fiecare data, salariatii din sectorul privat. Eliminarea facilitatilor salariale din cele doua sectoare de activitate vor conduce la cresterea numarului somerilor, la inchiderea multor ferme si societati comerciale si la importuri de alimente din ce in ce mai mari”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, recent, ca se face o analiza cu privire la restructurarea facilitatilor fiscale anuntata de ministrul Finantelor, Marcel Bolos, referitor la sectoarele constructiilor si IT, subliniind ca nu vor fi luate decizii “pripite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *