Semnal de alarma tras de agricultorii din Constanta, polul secetei, in acest an!

Semnal de alarma tras de agricultorii din Constanta, polul secetei, in acest an!

 

ctaAgricultura Romaniei este compromisa, in mare masura, iar Guvernul nu a acordat niciun fel de sprijin real. Cel mai afectat este judetul Constanta, unde peste trei sferturi din suprafata cultivata a fost distrusa. Agricultorii vor organiza actiuni de protest si, in avanpremiera acestor initiative, mai multi fermieri din judetul Constanta, dar si din alte judete, s-au reunit luni in cadrul unei conferinte de presa, pentru a trage primul semnal de alarma, potrivit Tomis News.

Citeste si Fermierii dobrogeni in culmea disperarii: Iesim in strada! Blocam drumurile!

Grupul de Initiativa Civica al Producatorilor Agricoli Dobrogeni a solicitat, luni. emiterea unei Ordonante de Urgenta / act normativ in regim de urgenta care sa prevada, prevada urmatoarele: Prin derogare de la prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 288/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010privind contractele de credit pentru consumatori, cu modificarile ulterioare, si ale Ordonantei Guvernului nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing, republicata, obligatia de plata a ratelor scadente aferente imprumuturilor, reprezentand rate de capital, dobanzi si comisioane, cu modificarile si completarile ulterioare acordate debitorilor afectati de toate tipurile de seceta, inundatii si/sau orice alt tip de calamitate naturala de catre creditori, se suspenda la cererea debitorului cu pana la 18 luni, prin prelungirea corespunzatoare a maturitatii creditului, fara costuri suplimentare.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=d6XQXQ1AKuQ&feature=emb_logo

Potrivit acestora, trebuie sa se acorde exclusiv debitorilor afectati direct sau indirect de toate tipurile de seceta, inundatii si/sau orice alt tip de calamitate naturala conform prevederilor ordinului comun al Ministrului Afacerilor Interne si Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in baza proceselor verbale de calamitate semnate cu producatorii agricoli, conform Tomis News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *