Secretar de stat MADR: Forma finala a draftului planului national strategic va fi elaborata pana in decembrie

Secretar de stat MADR: Forma finala a draftului planului national strategic va fi elaborata pana in decembrie

 

Marius Micu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a anuntat la Forumul Antreprenorilor din Industria Agricola ca forma finala a draftului Planului National Strategic (PNS) va fi elaborata pana la sfarsitul lui 2021, in conditiile in care pentru realizarea acestuia sunt  necesare regulamente pe care trebuie sa le realizeze Uniunea Europeana.

 “Pana la sfarsitul anului vom avea o forma finala (a draftului planului national strategic – n. r.). Acum trebuie sa intelegem ca in ceea ce priveste Politica Agricola Comuna in cadrul trialogului s-a luat decizia, s-a finalizat aceasta negociere, insa regulamentele care stau la baza si reglementeaza litera de lege, sa spun asa, a Politicii Agricole Comune inca nu sunt finalizate. Deci, noi pe ceea ce lucram acum, lucram un draft in baza unor drafturi ale Regulamentelor Uniunii Europene. Cand UE va finaliza aceste regulamente, vom sti clar care este fine tuning-ul, sa spun asa, in care vom finaliza acest plan national strategic”, a declarat Marius Micu pentru AGERPRES.

El spune ca solicitarea pe drafturile planului national strategic va fi sfarsitul anului. In ceea ce priveste elaborarea de catre MADR a PNS, Micu afirma ca acesta se afla intr-un stadiu foarte evoluat. De exemplu, partea de interventie pe Pilonul II vine din analiza swot si analiza nevoilor.

“Unde mai trebuie si unde continua discutiile sunt pe acele conditionari impuse prin Politica Agricola Comuna. Va trebui sa stabilim, de exemplu, ecoschemele. Dar nici aici nu va fi o discutie foarte complexa, intrucat noi avem ecoscheme. Trecem prin doua programe, doua exercitii financiare si imaginea generala o avem. Important este sa stabilim cuantumul sumelor pe fiecare element in parte”, a spus Micu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *