Romanii si moldovenii vor sa cucereasca America cu produse eco

Romanii si moldovenii vor sa cucereasca America cu produse eco

 

targ1O misiune agricola romano-moldoveana din SUA, la care participa si reprezentanti ai conducerii MADR (George Sava, in dubla calitate de secretar general adjunct si presedinte al Consiliului de administratie al Casei Romane de Comert Agroalimentar ”Unirea”, alaturi de Amelia Rus, director general al directiei generale de politici in industria alimentara si comert) este prezenta in intervalul 7-17 septembrie in SUA. Membrii delegatiei au participat in Baltimore, Maryland, la expozitia BIOFACH AMERICA, targ international dedicat exclusiv produselor ecologice, anunta MADR. In acest context, departamentul USDA a organizat in mod expres pentru oficialii romani mai multe intalniri cu reprezentantii americani in cadrul carora accentul a fost pus pe modalitatea de certificare a produselor ecologice in SUA si acreditarile firmelor romanesti pentru a putea vinde pe piata din SUA.

In cadrul acestor intalniri oficiali romani au pus accent pe aspectele practice si de legislatie, in asa fel incat firmele romanesti sa exporte produse ecologice pe piata SUA.

De asemenea, intre 15-16 septembrie 2019, delegatii din Romania si Moldova au avut intalniri in Washington DC cu oficiali din agentiile guvernamentale ale SUA, respectiv cu Departamentul SUA pentru Agricultura, Biroul de Imbunatatiri Funciare si Departamentul SUA pentru Comert.

O delegatie din Romania si Moldova participa, in perioada 7 -17 septembrie 2019, in Statele Unite ale Americii, la o misiune de lucru pentru realizarea unui schimb de experienta in agricultura. Scopul misiunii este dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Romania si SUA in sectorul agricol si consolidarea relatiilor bilaterale dintre cele doua state.

targ4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *