ROCA a preluat 20% din actiunile Artesana

ROCA a preluat 20% din actiunile Artesana

 

rocaROCA Investments anunta intrarea in actionariatul Artesana, cel mai cunoscut brand romanesc de produse lactate artizanale de pe piata locala. Prin achizitia unui pachet de 20% din actiuni, ROCA isi asuma misiunea de a sustine compania in dezvoltarea sa. Pe termen scurt si mediu, ROCA si Artesana se vor concentra pe constructia si dotarea unei noi fabrici de lactate, care va creste capacitatea de productie a companiei de cel putin trei ori, se arata intr-un comunicat al ROCA. „ROCA Investments dobândeste o participatie de 20% in Artesana, unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti de lactate artizanale. Compania este la inceputul unei etape de dezvoltare, cu perspective de crestere organica si multiple posibilitati de extindere intr-un sector aflat pe un trend de consolidare. Dincolo de asta, argumentele care au stat la baza deciziei de a deveni actionari in Artesana au fost potentialul de scalare a companiei, care actioneaza intr-un domeniu vizat de ROCA, si in acelasi timp conexiunea pe care am simtit-o cu familia Donici, cu care impartasim aceeasi valori si principii.

Artesana este un brand puternic, cu o promisiune clara, iar cel mai important lucru este ca isi respecta aceasta promisiune. Iar pentru noi este o mândrie si o responsabilitate sa devenim parte din aceasta. ” a spus Ionut Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

Citeste si Alina Donici, Artesana: Noi construim ca Mesterul Manole, in fiecare an o luam de la capat!

Inceput ca un mic business de familie in 2007, Artesana comercializeaza in prezent produse lactate artizanale naturale premium. Ca urmare a cresterii cererii de produse 100% naturale, Fabrica Artesana din Tecuci a atins pragul maximum al capacitatii sale de productie. Pentru a acoperi cererea in crestere, familia Donici impreuna cu echipa ROCA vor dezvolta o noua fabrica pe terenul existent din Tecuci, in vederea triplarii capacitatii de productie. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ €4.6 milioane.

„ROCA a aparut in momentul in care aveam nevoie de un partener care sa se implice alaturi de noi in business ca sa putem duce compania la un alt nivel, in care sa raspundem cererii pietei de produse lactate artizanale la volumele necesare. Comunitatea formata de ROCA, precum si abordarea companiei de a actiona impreuna ne-a convins ca este partenerul potrivit pentru acest pas important, a spus Daniel Donici, Co-Managing Partner Artesana, si care conduce businessul de familie alaturi de sotia sa.

„Cu ROCA alaturi, Artesana va construi o noua fabrica optimizata conform misiunii Artesana de prelucrare minima a laptelui, interventie cât mai scurta in parcursul termic si tehnologic si prin urmare pastrarea calitatilor naturale ale laptelui provenit de la fermierii din jurul Tecuciului”, a spus Alina Donici, Co-Managing Partner Artesana.

Valoarea pietei lactatelor a cunoscut o expansiune semnificativa in ultimii ani, ajungând la aproximativ 5.4 miliarde lei in 2020, o crestere de aprox. 60% fata de anul 2008, desi numarul companiilor a scazut avand in vedere trendul de consolidare din piata. Segmentul bio, in care Artesana este prezenta cu o gama de produse variata, a beneficiat de o crestere accelerata prin popularizarea trendului de health and wellness, care devine din ce in ce mai apreciat de catre consumatorii romani.

Va rugam sa sustineti presa independenta – proiectul Agrostandard. O puteti face aici! Multumim!

Artesana se alatura comunitatii de antreprenori ROCA formata din companii locale din diverse domenii de activitate care sunt sprijinite prin finantare, dar si la nivel operational si managerial, sa isi atinga potentialul: Frigotehnica, BICO Industries, Romcargo Maritim, RDF Arad, Electroplast SA, MECANEX, Piscicola SA si Yellow.Menu.

Despre ROCA Investments

ROCA Investments este o noua specie de private equity care ofera solutii de capital, parteneriat si management, dedicate IMM-urilor românesti dintr-o arie larga de domenii de activitate. ROCA Investments este o initiativa a comunitatii antreprenoriale locale, reprezentata de mari antreprenori locali si de companii reputate si in pozitii de leadership de piata, printre care: PIF Industrial (Grupul Dedeman), Dan Sucu (fondator Mobexpert), BT Investments SRL (divizia de investitii a Bancii Transilvania), Theodora Popa (Vice-Presedinta Grupului Transavia), Adolf Bâclea, Cristian Ludovic Pop (Fondator Animax), Vetimex SRL (familia Korponay), dar si Impetum Investments, divizia de investitii a CITR si Andrei Cionca, CEO Impetum Group in nume personal. Initiativa are scopul de a contribui la dezvoltarea calitativa, la consolidarea mediului economic national si la prosperitatea actuala si viitoare a Romaniei.

Comunitatea de companii ROCA este formata din companii precum: Frigotehnica (detinuta 100%), BICO Industries (participatie de 24%), Romcargo Maritim (participatie de 60%), RDF Arad (participatie de 40%), Electroplast SA (participatie de 60%), MECANEX (participatie de 30%), Piscicola SA (participatie de 30%) si Yellow.Menu (participatie de 30%).

Viziunea ROCA se bazeaza pe parteneriat si vizeaza sinergii intre businessurile proprii si prin urmare valoare adaugata si impact in economie. Toate aceste sinergii, valori, principii si concepte ROCA au la baza un element foarte important care reprezinta de fapt motorul si combustibilul in business: leadership-ul autentic.

Despre Artesana

Cu o cifra de afaceri estimata pentru anul 2020 la 3.7 milioane de euro, brandul Artesana se afla pe piata romaneasca din august 2012, iar in retail-ul modern din august 2013. Astazi, produsele Artesana se gasesc in peste 700 de magazine in toata tara, in majoritatea supermarketurilor dar si in retele locale sau bacanii specializate. Valoarea investitiilor pana in prezent este de peste 1.5 milioane de euro.

Produsele Artesana fac parte din categoria premium si se disting in piata prin procesele artizanale si non-invazive de procesare a laptelui prin ingredientele naturale si retetele traditionale folosite. Artesana produce lactate artizanale naturale, iaurturi si branzeturi din lapte de vaca si capra. Materia prima este furnizata de la fermierii locali din vecinatatea Tecuciului.

www.youtube.com/watch?v=6A7llw4zgTY

Artesana este fondata de Alina si Daniel Donici, care, dupa ani de experienta in consultanta si contabilitate, si-au urmat pasiunea pentru gourmet si au construit de la zero o fabrica de lactate in orasul natal, Tecuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *