Realitate romaneasca! 40% din carnea de porc si peste 50% din branzeturile de pe rafturi sunt din import

Realitate romaneasca! 40% din carnea de porc si peste 50% din branzeturile de pe rafturi sunt din import

 

branzeturiRomanii mananca tot mai mult din import. Carne, branzeturi, legume si fructe, ba chiar si paine, ceea ce atarna tot mai greu in balanta comerciala a tarii. La porc, statisticile arata ca undeva la 40% din consumul de carne – daca nu cumva procentul este cu mult mai mare – este asigurat din import, in timp ce fermele romanesti sunt lasate sa se duca de rapa. Nici la lactate, nu stam deloc bine, la acest moment peste 50% din branzeturile de pe rafturi sunt din UE, si aceasta dupa ce marii producatori locali au intrat in portofoliul multinationalelor. Mai rau, nici painea romaneasca se pare ca nu ne mai place, painea congelata fiind la mare cautare… Din pacate, procentele marfurilor aduse din import cresc de la an, iar romanii au ajuns sa manance mai mult de la altii, nu din productia interna. Mult si prost. Cam asa se prezinta industria alimentara romaneasca la o noua editie a Indagra, cel mai mare eveniment dedicat agriculturii si industriei alimentare din tara noastra….No comment!

Citeste si INS: Creste productia de branzeturi, se maresc si importurile de lapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *