Razvan Teodorescu, Prorector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti, vorbeste intr-un interviu acordat FoodBiz de fondurile europene de zeci de milioane de euro pe care universitatea le-a accesat pentru cercetare si dezvoltare si cu ajutorul carora au fost dezvoltate capacitati de productie sau stocare.
„Trebuie sa ne gandim la tot lantul si atunci ne trebuie niste facilitati. De exemplu, la Pietroasa, am adus crama de acolo la standardele anilor 2024-2025, pentru ca ne dorim sa avem niste produse de referinta, adica consumatorul sa stie ca vinul pe care il consuma poate sa-l ia ca si etalon… (….) Producem branzeturi, sucuri, material saditor, pe toate acestea le producem cu cercetatorii nostri si cadrele didactice, alaturi de studenti”, a declarat pentru FoodBiz Razvan Teodorescu.
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti este partenerul traditional al FoodIntelForum, evenimentul emblematic pentru agribusiness, productia alimentara, productia de bauturi, retail si HoReCa, care va avea loc in perioada 23-25 aprilie 2025 la Bucuresti.