Proprietarii Dedeman isi consolideaza afacerile in agricultura. Ultima achizitie din Tulcea

Proprietarii Dedeman isi consolideaza afacerile in agricultura. Ultima achizitie din Tulcea

 

Afacerile patronilor Dedeman se consolideaza, chiar daca suntem in plina criza sanitara și financiara. Potrivit ultimelor informatii, cei doi antreprenori au facut o mișcare fara precedent, de peste 1 milion de euro, de aceasta data, in judetul Tulcea, arata Capital care citeaza profit.ro.

Dragoș și Adrian Paval, proprietarii Dedeman, au cumparat peste 310 hectare de teren agricol in Tulcea de la compania Agristar, controlata de antreprenorul norvegian Øivind Lønnestad Tidemandsen – proprietarul retelei de retail XXL.

Fratii Dedeman mai detin și o parte din afacerea agricola Moldova Farming, cu un portofoliu de peste 10.000 de hectare. In ceea ce privește terenul achizitionat, in portofoliul companiei au intrat 310 parcele de teren agricol situate in localitatile Cerna și Peceneaga din Tulcea cu o suprafata totala de 313 hectare.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Pretul este și el unul pe masura. Mai exact, loturile, adunate de Agristar in perioada 2008-2019, au fost evaluate, recent, la 5.500 de euro/hectar, adica un total de 1,7 milioane de euro. Pe de alta parte, studiul de piata care a stat la baza evaluarii arata ca valoarea unui hectar de teren extravilan din comuna Peceneaga este de 4.500 de euro/hectar, iar un hectar de teren agricol din Cerna este 4.030 de euro, precizeaza sursa citata.

Astfel, capitalul social al Agri Concept a fost majorat de la 1.000 de lei, la 8,4 milioane lei.

Tidemandsen mai are in Romania și ferma Agrifarm din Racovita, judetul Braila, unde exploateaza cateva zeci de hectare de teren agricol pentru culturi precum porumb, rapita, grau, floarea soarelui, soia și orz.

Citeste si Investitii de peste trei milioane euro la Procereal Agrosan

Implicarea in agricultura a fratilor Paval a aparut odata cu asocierea in Moldova Farming, afacerea antreprenorului Catalin Grigoriu, care detine peste 10.000 de hectare de teren agricol, din care exploateaza circa 7.000 de hectare in judetele Neamt, Bacau și Vrancea, mai arata Capital.

One thought on “Proprietarii Dedeman isi consolideaza afacerile in agricultura. Ultima achizitie din Tulcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *