Proiect. Noi reguli pentru cresterea porcilor: nu mai pot fi hraniti cu resturi alimentare, iar la ei se intra cu incaltaminte dezinfectata

Proiect. Noi reguli pentru cresterea porcilor: nu mai pot fi hraniti cu resturi alimentare, iar la ei se intra cu incaltaminte dezinfectata

 

Pesta porcina schimba regulile dupa care romanii pot creste porci in gospodarii, pentru consumul propriu. Autoritatea Sanitar – Veterinara a lansat un proiect de ordonanta de urgenta care prevede amenzi de pana la 8.000 de lei pentru cei care nu iau masuri de biosecuritate si nu respecta restrictiile impuse de autoritati, potrivit Digi24.ro.

 Printre altele, in document scrie ca porcii nu trebuie hraniti cu resturi alimentare, iar la intrarea in adaposturile animalelor trebuie sa existe locuri in care incaltamintea gospodarului sa fie dezinfectata.

Citeste si Calin Musca: Nu se poate sa produci sub 20% din consumul de carne de porc

Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania: “Sunt cateva reguli de baza pe care le respecta toti crescatorii de porci din UE si nu trebuie sa existe exceptii, cu atat mai mult cu cat de 4 ani suntem afectati de aceasta boala cumplita care a dus la o scadere a capacitatii fermelor romanesti de a pune carne de porc pe mesele romanilor de la 70% la 30%.

Daca nu punem niste reguli foarte clare pentru toti crescatorii de porci vom ajunge sa importam toata carnea de porc

Citeste si Calin Musca: Nu se poate sa produci sub 20% din consumul de carne de porc.

Sa isi inregistreze animalele in baza nationala de date. Nu se comercializeaza porci fara sa fie individualizati, fara sa aiba o crotalie. Trebuie sa stim de unde pleaca un porc si unde ajunge. Multi comercianti au facut ravagii, au cumparat porci extrem de ieftin din focare de pesta si i-au vandut in alte zone. raspandind boala”.

Sursa. Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *