Programul IMM Leasing va debuta in aceasta saptamana

Programul IMM Leasing va debuta in aceasta saptamana

 

AgriculturaTractorProgramul IMM Leasing va debuta in aceasta saptamana, in timp ce IMM Factor va incepe, cel mai probabil, la 1 noiembrie, a anuntat directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Dumitru Nancu. Programul “IMM Leasing de echipamente si utilaje” are rolul de a sustine IMM, prin acordarea de facilitati de garantare de catre stat sub forma punerii la dispozitia operatorilor de leasing financiar a unor plafoane anuale de garantare pentru finantarile de tip leasing destinate achizitionarii de bunuri mobile noi sau second-hand necesare realizarii activitatilor IMM-urilor, precum si companiilor afiliate acestora, care au un numar egal sau mai mare de 250 de angajati, potrivit Agerpres.

“Saptamana aceasta debuteaza IMM Leasing, un program pe care Fondul National de Garantare il are in Planul national de investitii si lansare economica. Un program care este asteptat de catre toti intreprinzatorii. Se acorda un leasing in valoare de maxim 5 milioane de lei pe o perioada de sase ani, cu avans zero si perioada de gratie intre 3 si 12 luni.

Dobanda este subventionata 50% de catre Fondul National de Garantare din banii Ministerului Finantelor Publice. Pentru acest program am incheiat deja conventii cu 12 institutii financiar nebancare, adica firmele de leasing. Intreprinzatorii se pot duce la aceste institutii pentru a accesa leasingul de echipamente.

Prin acest program se pot achizitiona si utilaje second hand”, a anuntat directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Dumitru Nancu. intr-o videoconferinta organizata de Grupul Bursa.

De asemenea, tot la 1 noiembrie ar urma sa fie si lansat
IMM Factor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *