Program de Masterat Comert Exterior 2021-2022, ASE Bucuresti

Program de Masterat Comert Exterior 2021-2022, ASE Bucuresti

 

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti anunta Programul de Masterat Comert Exterior 2021-2022 condus de Prof. dr. Gheorghe Hurduzeu, Decanul Facultatii REI. Admiterea se face prin concurs, ce va fi organizat in luna septembrie.

De ce Comert Exterior?

Activitatea de comert exterior reflecta starea generala a economiei unei tari. Competitivitatea externa a Romaniei se datoreaza legaturilor comerciale cu exteriorul si demonstreaza modul in care economia administreaza prezentul, dar, mai ales, viitorul.

Ideea infiintarii unui Masterat de Comert Exterior a avut ca scop crearea unui corp de specialisti, asa cum la ASE de-a lungul timpului, prin Facultatea de Comert Exterior, s-au  format profesionistii comertului exterior ai Romaniei.

Programul de masterat COMERT EXTERIOR (comEX) se fundamenteaza pe trei piloni importanti: nevoia acuta de profesionisti in companiile romanesti care sa stie sa faca export, imbunatatirea competitivitatii internationale si prezenta semnificativa a actorilor economici romani pe piete, echilibrarea balantei comerciale a Romaniei.

Programul a fost infiintat cu sprijinul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, a Ministerului Afacerilor Externe si a Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Programul este structurat pe patru semestre si se finalizeaza prin sustinerea unei dizertatii si obtinerea unei diplome de specializare in Comert Exterior.

Raportul dintre cursuri si seminarii difera, in functie de caracteristicile tematicii.

Numarul total de puncte credit al Programului este de 120, conform sistemului ECTS.

Admitere septembrie 2021

Admiterea se face prin concurs, pe baza mediei generale de absolvire a facultatii si a unui interviu de specialitate.

Detalii suplimentare privind admiterea la programele de masterat in cadrul ASE Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *