Produse pentru protectia plantelor contrafacute, descoperite in Portul Constanta

Produse pentru protectia plantelor contrafacute, descoperite in Portul Constanta

 

portulconstantasudagigea-1619765071Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au descoperit, impreuna cu politisti din cadrul IPJ Constanta, lucratorii vamali si lucratori din cadrul Oficiului Fitosanitar Constanta, produse pentru protectia plantelor contrafacute, sosite in doua containere din China. In data de 29.04.2021, in baza actiuni comune, privind combaterea traficului ilegal de produse de protectie, s-a constituit o echipa comuna formata din politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, politisti din cadrul Inspectoratului Politiei Judetene Constanta, lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud Agigea si lucratori din cadrul Oficiului Fitosanitar Constanta.

In urma controlului efectuat asupra a doua containere sosite din China, cu destinatia Arad, a fost descoperita cantitatea de 38.280 de litri de produse de protectie a plantelor (fungicide), produse ce prezinta suspiciuni de contrafacere.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta investit in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate pentru produse identice ori similare, iar la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Citeste si Fermier Arad: Pentru ca nu gaseam muncitori, am cumparat un robot de muls. Il folosesc la 70 de vaci si inlocuieste 4 muncitori

Bunurile, daca ar fi fost comercializate ca produse de marca, ar fi avut valoarea totala de aproximativ 453.000 lei.

Sursa – Telegrafonline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *