Procesatorii romani de lapte acopera mai putin de un sfert din piata locala

 

lapteleMultinationalele prezente pe piata romaneasca a laptelui fac legea intr-un sector in care au o pondere de peste 80% pe segmentul procesarii, in timp ce romanii acopera doar 20%. Adica, invers fata de ceea ce se intampla in Bulgaria, de exemplu, tara care a stiut sa-si protejeze prin legislatie nationala mult mai bine producatorii interni, sustine Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania ((FCBR). Ori, in aceste conditii, exista toate premisele sa vorbim de dublu standard pe aceasta piata, spune Franc.

“In momentul in care multinationalele vin si opereaza pe o asemenea piata si la asemenea pondere, efectul dublului standard este la el acasa, ca sa spunem asa, pentru ca le-am creat posibilitatea sa se joace in aceasta piata”, a declarat Claudiu Franc la AgroTv.

Ca sa nu mai vorbim de practicile ambalatorilor (o piata total nereglementata!) care cumpara produse lactate la metru cub si le vand in Romania ca fiind obtinute din cel mai „pur lapte”…Ca doar reclama este sufletul comertului, nu-i asa?

Citeste si Linii de finantare diferentiate pentru fermierii mici, fata de cei mari in viitorul Plan Strategic? Propunere FNGAL

Exista totusi si un lucru bun pana la urma, laptele procesat in Romania este asigurat aproape in totalitate (90%) de catre fermierii autohtoni.

Citeste si MADR: Rosiile romanesti din Programul Tomata sunt sigure pentru consum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *