Premiu pentru Eficienta Energetica, acordat de Agentia Germana pentru Energie pentru Clariant si GETEC

Premiu pentru Eficienta Energetica, acordat de Agentia Germana pentru Energie pentru Clariant si GETEC

 

clariantPremiu pentru Eficienta Energetica, acordat de Agentia Germana pentru Energie companiilor Clariant si GETEC pentru fabrica de la Podari! Conceptul de origine germano-romana de furnizare a energiei a castigat premiul publicului; Fabrica sunliquid® Clariant utilizeaza alimentarea cu abur si energie electrica, neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2; Premiul a fost oferit la categoria “Concepte pentru cresterea eficientei energetice”. Clariant si GETEC, in calitate de parteneri de proiect, au castigat premiul pentru Eficienta Energetica, acordat de Agentia Germana pentru Energie (dena), la categoria „Concepte pentru cresterea eficientei energetice”, in cadrul conferintei de anul acesta de la Berlin.

Thomas Wagner, CEO-ul Grupului GETEC, a prezentat conceptul, in numele tuturor partenerilor care au participat in acest proiect, celor aproximativ 500 de decidenti din mediul politic si de afaceri. Spre deosebire de celelalte trei categorii premiate, votul a fost acordat de catre de public, prin intermediul telefonului mobil.

Premiul a fost acordat pentru solutia de eficienta energetica pentru proiectul comun, Clariant – GETEC, din localitatea Podari, judetul Dolj, unde compania Clariant construieste o fabrica de productie a bioetanolui la scara comerciala. Utilizand tehnologia sunliquid®, bioetanolul este produs din reziduuri agricole, cum ar fi paiele de grau. GETEC foloseste lignina, reziduul rezultat din productia bioetanolului, pentru a genera energie, aprovizionand astfel intregul proces de productie al fabricii Clariant cu caldura si electricitate – intr-un mod sustenabil, eficient si inovator.

“Proiectul nostru din Podari este unul de anvergura pentru intreaga companie. Suntem mandri sa construim o fabrica de etanol celulozic la cel mai inalt nivel, stabilind noi standarde cu privire la emisiile de CO2. Alaturi de GETEC, vom realiza o instalatie de alimentare cu abur si energie electrica, neutra din punctul de vedere al CO2-ului rezultat,” a declarat Dr. Markus Rarbach, Director al Diviziei de Biocarburanti si Produse Derivate la Clariant.

Citeste si Invazia agriculturii 4.0! Avans de 10 miliarde de euro pe an pentru piata robotilor

Invazia agriculturii 4.0! Avans de 10 miliarde de euro pe an pentru piata robotilor

“Proiectul nostru comun este unul prin care deseurile sunt tranformate in produse cu valoare adaugata – un exemplu perfect de Waste2Value. Tehnologia de maine in domeniul aplicatiilor poate fi folosita chiar acum. Misiunea noastra este de a ii sprijini pe clientii nostri, precum compania Clariant, in drumul lor spre productia cu impact zero, asupra mediului. Suntem incantati ca am primit acest premiu si de oportunitatea de a aduce acest proiect si solutiile oferite de noi, in atentia publicului,” a adaugat Thomas Wagner, CEO –ul Grupului GETEC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *