Mihaela Popa, CEC Bank: Agricultura este sustinuta in proportie de 87% de investitorii romani

Mihaela Popa, CEC Bank: Agricultura este sustinuta in proportie de 87% de investitorii romani

 

mihaela_popaAgricultura este unul din sectoarele cu cele mai mari rate de prezenta a capitalului local (87%!), sustine Mihaela Popa, Director – Prim-Vicepresedinte al Comitetului de Directie CEC Bank. In portofoliul bancii pe care o reprezinta, acest domeniu are o pondere de 22%. Trebuie sa stiti, insa, ca in strategia CEC Bank, indiferent de sectorul de activitate pe care il reprezinta, finantarea IMM-urilor constituie un element cheie, cu un rol semnificativ in sustinerea economiei. Beneficiind de cea mai extinsa retea teritoriala, CEC Bank se implica activ in sustinerea mediului de afaceri, a antreprenoriatului si a segmentului intreprinderilor mici si mijlocii, prin dezvoltarea si lansarea de produse de finantare dedicate, flexibile si competitive, potrivit oficialului celei mai mari banci romanesti cu capital integral de stat.

“Suntem foarte implicati in sustinerea agriculturii, unde investitorii romani sunt prezenti in proportie de 87%. Este una dintre cele mai mari rate de prezenta a capitalului local intr-un sector de activitate si, ca urmare, circa 22% din portofoliul bancii il reprezinta firmele care au ca obiect de activitate agricultura. Banca noastra detine un portofoliu extins de produse si servicii, de finantari ce pot deservi in mod optim clientii din mediul rural pentru realizarea de investitii, inclusiv de achizitii de teren, pentru finantarea activitatii curente, finantarea stocurilor”, a declarat Mihaela Popa pentru FoodBiz.

De asemenea, sunt avute in vedere si creditele care fac obiectul programelor guvernamentale, precum creditele Start-Up Nation, creditele de investitii din Programul national multianual de microindustrializare si Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata etc.

Prin finantarea primariilor din mediul rural, CEC Bank a contribuit la cresterea calitatii vietii in satele din Romania, sutinand imbunatatirea infrastructurii rutiere, accesul la alimentarea cu apa/canalizare, modernizarea sau construirea de scoli si gradinite sau reabilitarea retelelor de iluminat public, mai arata reprezentantul bancii.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

”Acordam o atentie deosebita si relatiei cu populatia.In acord cu aceasta strategie, CEC Bank a inregistrat in acest an o imbunatatire semnificativa a calitatii activelor si o dinamica foarte buna a finantarilor, inregistrand cresteri ale portofoliului de credite in sold atat pe segmentul clientilor persoane juridice, cat si pe cel al persoanelor fizice. Aceasta tendinta se mentine si spre finalul acestui an”, a mentionat Popa.

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *