Premierul Nicolae Ciuca: Fermierii romani au nevoie de ajutor pentru a se dezvolta

Premierul Nicolae Ciuca: Fermierii romani au nevoie de ajutor pentru a se dezvolta

 

Fermierii romani au nevoie de ajutor pentru ca atat legislatia, cat si mecanismele de finantare sa le permita dezvoltarea afacerii, in beneficiul consumatorului roman, si pentru a le deschide oportunitatile oferite de Piata Unica europeana, a  declarat prim-ministrul Nicolae Ciuca.

Acesta a vizitat, impreuna cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian-Ionut Chesnoiu, o ferma de crestere a puilor din localitatea Francesti si o fabrica de nutreturi combinate din localitatea Babeni, judetul Valcea.

Grupul cu capital romanesc 100% din care fac parte cele doua unitati de productie moderne si tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

“Am discutat despre principalele provocari si probleme pe care le intampina fermierii, precum si despre modalitatile concrete de remediere a acestora. Am vrut sa vad o companie care gestioneaza intregul lant de productie a carnii de pasare, plecand de la cultivarea cerealelor, productia de furaje pentru asigurarea unei alimentatii sanatoase si controlate a pasarilor, reproductie, cresterea puilor, abatorizare, transare, ambalare si distributie la nivel national si international”, a declarat Ciuca.

Romania are nevoie de proiecte pe termen mediu si lung si stabilirea prioritatilor in domeniul agriculturii, a spus premierul care a promis un mecanism de consultare permanenta cu structurile fermierilor si agricultorilor.

“Fermierii romani au nevoie de ajutor pentru ca atat legislatia, cat si mecanismele de finantare sa le permita dezvoltarea afacerii, in beneficiul consumatorului roman, precum si pentru a le deschide oportunitatile oferite de Piata Unica europeana. Pentru a reusi acest lucru, avem nevoie de previziune si proiecte pe termen mediu si lung, coerenta in procesul de planificare si o stabilire a prioritatilor. Am convenit cu ministrul Agriculturii sa stabilim un mecanism de consultare permanenta cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor si agricultorilor romani, a caror voce trebuie sa fie ascultata cand luam decizii care ii privesc”, a mai spus Nicolae Ciuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *