Premiera. “Sarbatoarea Florii Insorite”, cel mai mare eveniment agricol din zona Moldovei

Premiera. “Sarbatoarea Florii Insorite”, cel mai mare eveniment agricol din zona Moldovei

 

Asociatia Granarii, impreuna cu Agrisol – in calitate de partener principal – a organizat in data de 14 septembrie cel mai mare eveniment agricol din zona Moldovei – Sfatul Granarilor- „Sarbatoarea Florii Insorite”.  

Evenimentul a avut loc pe Platforma Agricola de la Podu Iloaiei, judetul Iasi, partener fiind Grupul de firme Panifcom. Manifestarea s-a dovedit a fi o adevarata expozitie in aer liber dedicata florii soarelui, reunind cei mai importanti producatori de hibrizi de floarea-soarelui, utilaje agricole de inalta performanta, fermieri de toate calibrele, banci cu oferte de finantare si asigurari agricole croite pe nevoile fiecarei ferme,  De asemenea, au fost prezenti peste 500 de fermieri.

AGRISOL este brandul de ingrasaminte al Romchim Protect Bacau, companie romaneasca 100% . Divizia AGRISOL s-a dezvoltat in ultimii 2 ani, prin crearea de produse adaptate nevoilor si posibilitatilor financiare ale fermierilor.

„ Agrisol Romania a recomandat la infiintarea platformei de Floarea-soarelui aplicarea a 2 produse, respectiv Cereal Max si Azosulf, rezultatele pe care le-au obtinut companiile producatoare de samanta atestand faptul ca ceea ce recomadam noi este ceea ce trebuie. Fermierul care are acest teren in exploatare l-a preluat acum un an, cu un agrofond redus. Din pacate tehnica nu a permis ca semanatul sa se faca in perioada tocmai optima, ci ceva mai tarziu. Cand s-a facut recoltarea sambata, 11 septembrie anticipam un rezultat castigator de 2.7-2.8 tone. Aici avem o tehnologie cu 150 kg de Cereal Max la hectar si 100 de kg de Azosulf plus inca 2 tratamente foliare astfel incat cultura sa ajunga la o productie peste asteptari…” a declarat Marius Girbea, consultantul de business AGRISOL Romania.

AGRISOL inseamna curaj, asumare, un pic de nebunie, materie prima de foarte buna calitate si oameni smart.

„AGRISOL mai inseamna aproape 50 de oameni ce lucreaza  in fabrica, in 2 schimburi, inseamna foarte multa pasiune si o promisiune pe care o facem fermierilor – aceea ca de la noi vor avea intotdeauna doar calitate”, a sustinut Marius Girbea.

Toti fermierii care au stat pana la finalul evenimentului au primit cadou din partea AGRISOL un bidon de 5L de Inspire – un concentrat de nutrienti ce se aplica pe seminte de orice cultura (rapita, grau, orz, orzoaica, floarea soarelui, porumb, soia, legumicultura, etc) inainte de a fi semanate.

In cadrul evenimentului fermierii au fost informati despre lansarea Programului Bunastarea ce permite acestora, intr-un an cu rezultate bune, sa dea la schimb pe ingrasaminte un pic din productia lor la un pret mult mai mare decat cel ce se ofera in bani.

Pe lista participantilor la eveniment s-au aflat  mai multi producatori de seminte: Ciproma SEM, Corteva Agriscience, @Donau Saat, Expert Agribusiness – Seminte si pesticide – Fundulea, @INCDAFundulea, KWS Romania, Lidea Romania, Maisadour Semences Romania, Nuseed Romania, Syngenta Romania.

De asemenea, au fost prezente in calitate de expozanti companii precum Agritehnica, Agro-Est Muntenia, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, @Cronos, Campion Broker GALATI-Cristina Bogoiu, Dicor Land – Utilaje Agricole, Green Expert, IPSO Agricultura, Prutul SA, ServClass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *