Ploile au salvat agricultura vasluiana de la dezastru. Fermierii pot incepe araturile!

 

vasluiDin cauza secetei excesive si persistente, fermierii vasluieni nu au putut face araturile pentru insamantarile din aceasta toamna si au fost nevoieti sa apelaze la alte tehnologii. Producatorii au utilizat utilaje grele cu ajutorul carora sa pregateasca terenul pana la o adancime de 20 de centimetri, pentru a putea face insamantarile de toamna. Dupa ploile inregistrate in aceste zile se va trece si la efectuarea araturilor, in vederea pregatirii solului pentru insamantarile din primavara anului viitor, potrivit EstNews.ro.

Gigel Crudu, directorul Directiei pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Vaslui, a precizat ca situatia este foarte grava din cauza secetei, iar araturile nu au putut fi realizate.

Citeste si Fermier Iasi: Nu suntem bine capitalizati, iar acest an ne poate duce in cap. Fara ajutor, nu exista nicio discutie dupa porumb!

”Pentru campania de insamantari din aceasta toamna lucrarile s-au executat cu multe greutate. Se fac mai multe treceri pe aceleasi suprafete, iar consumul de carburant este mult mai mare pentru pregatirea patului germinativ in vederea insamantarii culturilor de orz si grau”, a spus Gigel Crudu, conform EstNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *