Platforma online pentru micii producatori de legume!

Platforma online pentru micii producatori de legume!

 

anunturiPlatforma online pentru micii producatori de legume a caror productia ar urma sa ajunga in supermarketuri, dupa cum promite Ministerul Agriculturii! Greu de crezut totusi in conditiile in care vanzarile de legume ale retailerilor au scazut semnificativ in aceasta perioada, tendinta estimata si pentru perioada urmatoare. Pe de alta parte, cum vor putea sa se ridice micii producatori la inaltimea pretentiilor retailerilor, mai ales in ceea ce priveste calitatea, ca sa nu mai vorbim de volume? Oricum ar trebui luata in calcul si varianta industrializarii, daca vor mai functiona unitatile de procesare…

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca pune la dispozitia micilor producatori, incepand cu data de 30 martie 2020, un portal pentru a completa cantitatile de legume disponibile in vederea facilitarii unui dialog cu marile lanturi de retail. Masura are scopul de a identifica cele mai bune modalitati de preluare a marfii direct de la producatori.

Citeste si Marii retaileri detin 23 centre de distributie in Romania

Astfel, pentru ca este crucial ca in aceasta perioada fermierii sa isi desfasoare in continuare activitatea pentru a asigura securitatea alimentara a Romaniei, MADR recomanda micilor producatori sa incarce in platforma www.rndr.ro/legume cantitatile de legume de care dispun.

Citeste si “Producatori si bazine legumicole din Romania”

”Este foarte important sa se inteleaga ca aceasta platforma se doreste sa vina in sprijinul producatorilor agricoli din sectorul vegetal, care in aceasta perioada trebuie sa isi continue munca in ferme, in solarii sau in camp. De aceea a fost creata, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sa ii sprijinim in dialogul cu marile lanturi de retail, pentru a gasi solutii ca aceste produse sa ajunga pe masa consumatorilor”, a afirmat ministrul Adrian Oros.

Pentru a putea completa informatiile in portal, producatorii agricoli trebuie sa se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. Dupa completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronica indicata de producator. Dupa crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anuntului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *